Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyŽeny A

Po pohárovém střetnutí nás znovu čeká Plzeň

Sparta v sobotu přivítá Viktorku

Sdílet

Sparťanky se po krátké době opět utkají s Viktorií Plzeň. Po pohárovém čtvrtfinále na sebe týmy tentokrát narazí v ligovém zápase, který se odehraje 23. března na Strahově.
„Nálada v týmu je dobrá. Myslím, že jsme si celkově kromě určitých chyb, které k fotbalu patří, dokázaly hlavně to, že cesta, po které společně jdeme, má smysl. Je jen na nás, jak budeme dál pracovat a zlepšovat se. Do dalšího zápasu jdeme s jasným cílem zisku tří bodů,“ přibližuje týmovou atmosféru po remíze v derby obránkyně Kateřina Kotrčová.
S Plzní se Sparta utkala naposledy na začátku března v rámci pohárového čtvrtfinále, ve kterém si sparťanky vystřílely ve druhém poločase výhru 5:0 a tím také postup.
Fotbalistky Plzně figurují na pátém místě tabulky, přičemž mají stejný počet bodů jako čtvrtý Liberec. Právě s libereckým Slovanem odehrála Plzeň poslední zápas ligy, který skončil bezgólovou remízou. Plzeňské hráčky tak mají jistě ambici dostat se do horní poloviny ligové tabulky.
„Určitě nás nečeká nic lehkého, když teď Plzeň remizovala s Libercem. Věřím ale, že když předvedeme o něco povedenější výkon, než jaký byl první poločas pohárového utkání s Plzní, tak se nám podaří udělat další důležitý krok v naší cestě. Boj o titul je stále otevřený, my rozhodně nic nevzdáváme a makáme dál,“ dodává Kotrčová.
1. liga žen, 13. kolo
AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň
23.3. 2024, 15:00 – TCM Strahov
Rozhodčí: Mifková – Šabacká, Brzková

Další novinky