Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyŽeny A

Nadstavbu zahájíme proti Slovácku

Sparťanky odehrají první zápas nadstavby v sobotu na Proseku

Sdílet

O víkendu vstoupí sparťanky do nadstavbové části ligy. V sobotu 20. dubna přivítají Slovácko na Proseku, kam se ze Strahova opět přesouvají.
Do nadstavby vstupují sparťanské hráčky z druhé pozice. Společně s nimi je ve skupině o titul Slavia, sobotní soupeř Slovácko a Liberec, kterému se podařilo o bod předstihnout pátou Plzeň.
„Nechceme ustoupit z naší cesty, věříme v naši hru a cíle máme jen ty nejvyšší,“ říká brankářka Zuzana Kožuriková po odehrané základní části ligy.
Slovácko má po konci základní části na svém kontě 25 bodů a pozitivní gólovou bilanci 33:16. Nejlepší střelkyní týmu je Aneta Polášková, které se sedmi góly náleží šesté místo v tabulce ligových střelkyň.  
Svůj poslední zápas odehrálo Slovácko se Slovanem Liberec, a to v rámci semifinále domácího poháru. Postup do finále si hráčky z Uherského Hradiště zajistily až na pokutové kopy. V lize se Slovácko naposledy utkalo doma se Spartou. V zápase sice dvakrát vedlo, ale díky brance Bužkové v nastaveném čase si připsaly oba týmy bod za remízu 2:2.
„Slovácko není lehkým soupeřem. Proto očekávám těžký zápas, ale věřím, že tentokrát zvítězíme. Musíme si dávat pozor na nevynucené ztráty míče a z toho plynoucí rychlé protiútoky,“ dodává před sobotním střetnutím Kožuriková.
1. liga žen – skupina o titul, 1. kolo
AC Sparta Praha – 1. FC Slovácko
20.4. 2024, 13:00 – Prosek
Rozhodčí: Čampišová – Mifková, Marušinová

Další novinky