Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyWU-9

Dívčí přípravky: Utkání proti Modřanům a Čakovicím a turnaj ve Vinoři

V uplynulém víkendu se holky představily na několika akcích

Sdílet

V uplynulém víkendu se dívčí přípravky představily na několika akcích.
V sobotu 27.4. nastoupily nejmladší hráčky r. 2016 a 2017 ve Vinoři k dalšímu turnaji ze série Ministar.
Výkon sparťanek na turnaji by se dal rozdělit do dvou polovin - první, té lepší, ve které bylo k vidění z naší strany mnoho zakončení na branku, individuálních akcí a přepínání k návratu do obrany, a druhé, té méně vydařené, ve které už hráčkám došly síly. Za celý turnaj si nejmenší bojovnice zaslouží pochvalu, protože i přes rostoucí únavu bojovaly až do posledního hvizdu. 
V neděli 28.4. se v Satalicích odehrála mistrovská utkání soutěže U11 starší přípravky a soutěže U9 mladší přípravky. 
Starší hráčky ve svém utkání proti Modřanům poprvé zkusily formát 7+1 na polovinu hřiště a s novým systémem se delší dobu poznávaly. Vstup do utkání měly sparťanky skvělý, vypracovávaly si mnohem více šancí než soupeř a brzy byly ve vysokém vedení.  
Hráčkám se dařilo otáčet hru, hledat průnikové přihrávky a aplikovat stejné herní principy jako na menším hřišti. Velmi dobře zahrála děvčata také pozičně, především střední záložnice, které se neustále posouvaly s těžištěm hry do prostorů, kde měly být. Ke konci utkání nám došly síly a soupeř vstřelil několik lehkých branek, za celé utkání si ale sparťanky zaslouží velkou pochvalu. 
Mladší hráčky r. 2014 a 2015 rozdělené na dvě party sehrály svá utkání proti chlapcům z Čakovic. Na obou hřištích byl průběh utkání velice podobný - sparťanky vyčnívaly odvahou a nasazením do hry, dařilo se jim velmi dobře přenášet naučené věci z tréninku do utkání a celkově podaly dominantní výkon.  
V zápase se objevily průnikové přihrávky, otáčení hry, přepínání z obrany do útoku a naopak a velké množství zakončení. I díky tomu si děvčata připsala dvě vítězství a od trenérů pochvalu za předvedené výkony. 
Fotogalerie

Další novinky