Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA

Nový domácí dres pro sezonu 24/25 už nyní v prodeji!

NovinkyWU-11

Nabitý začátek května dívčích přípravek

Celkem šest zápasů a dva turnaje

Sdílet

Dívčí přípravky vstoupily do května náročným programem, kdy v uplynulých pěti dnech odehrály 4 mistrovská utkání, 2 přípravná utkání a 2 turnaje Ministar. Pojďme se za uplynulými akcemi ohlédnout.
O státním svátku 1.5. odehrály hráčky r. 2013 a 2014 přípravná utkání ve Vídni proti dívkám z tamějšího Rapidu. Starší hráčky odehrály na polovině klasického hřiště utkání ve formátu 6+1 proti o rok starším hráčkám.  
Tým byl doplněn o 3 mladší žákyně, věkový rozdíl se tímto ovšem nikterak nesmazal. Soupeřky byly urostlejší a rychlejší než mladé sparťanky a spoustu branek jsme obdrželi po individuálních únicích, které nebyly v naších silách bránitelné. Pozitivem ovšem je fakt, že jsme nepropadli fotbalově, naopak se nám s míčem dařilo mnohem více tvořit než soupeřkám.  
Na druhém hřišti se hráčky r. 2014 dokázaly více prosazovat a ve formátu 4+1 byly lepším týmem. Ve hře sparťanek vynikaly průnikové přihrávky do volných prostorů za obranu a nekompromisní zakončování vytvořených šancí. Děvčata tak po zásluze své utkání dovedla k vítěznému konci. 
„Měli jsme možnost opět poměřit síly se zahraničním soupeřem. Takové zápasy nás posouvají dopředu a získáváme tím cenné zkušenosti,“ říká o vídeňském tripu trenér ACS WU11 Martin Švejda.
Vídeňská fotogalerie zde.
Ve stejný den se nejmladší sparťanky r. 2016 zúčastnily prvního ze dvou po sobě jdoucích turnajů Ministar. Na Pragovce získávaly nové bohaté zkušenosti a jejich výkon se každým zápasem zlepšoval. Stále nám však vázne práce v obraně, přepínání a vracení se zpět po ztrátě míče, ale naopak bylo k vidění spoustu povedených individuálních akcí, které končily nádhernými brankami. 
Fotogalerie z turnaje zde.
První květnový víkend odstartoval už v sobotu 4.5. ráno na hřišti v Troji. Zde nastoupily hráčky r. 2014 do mistrovského utkání soutěže U11 a první polovinu utkání byly lepším týmem. V poločase utkání ale nastal zlom a děvčata se nepochopitelně přizpůsobila jednoduché hře soupeře, začala nakopávat míče a přestala se držet dlouho učených principů. Ke konci utkání se obraz hry opět zlepšil, ale otočit jeho nepříznivý průběh se sparťankám už nepodařilo. 
Fotogalerie zde.
Tentýž den odpoledne se hráčky r. 2013 utkaly v rámci utkání Šmicrovy skupiny s chlapci z Meteoru. Ve velmi těžkém utkání držely sparťanky se soupeřem krok po 3/4 zápasu, výsledkově nevyšla jen prostřední část. Z parného počasí mladé hráčky bojovaly s defenzivou, dařilo se jim pod velkým tlakem aplikovat naučené herní principy do hry, a kdyby se více zařadilo v zakončení, bylo by i výsledné skóre milosrdnější. Za předvedený výkon si ale děvčata zaslouží pochvalu. 
Nabitý program zakončily dívky v neděli 5.5. dvěma akcemi. Nejprve se nakombinované týmy hráček r. 2014, 2015 a 2016 utkaly s chlapci z Řeporyj. Na hřišti soupeře byly k vidění dva velmi vyrovnané zápasy, děvčata se rvala až do závěrečného hvizdu a předvedla spoustu povedených akcí. Dařilo se nám rozehrávat od brankářky, k vidění byly povedené výměny místa a útočné náběhy za obranu. Opět jsme se trápili v zakončení, ale každým zápasem se koncovka všech hráček zlepšuje. 
Ve stejnou dobu rozehrály hráčky r. 2016 druhý turnaj Ministar v krátkém sledu. Na hřišti v Újezdu nad Lesy jsme viděli pokračování postupného zlepšovaného výkonu už z předcházejícího turnaje na Pragovce, opět jsme viděli lepší bránění situací 1v1 a větší odvahu hráček směrem dopředu, trápíme se ale často s řešením konkrétních situací a místo přihrávky na volnou spoluhráčku volíme individuální řešení do dvou hráčů. Odvaha se nejmenším sparťankám ale nedá ubrat a postupnými krůčky se zlepšují turnaj od turnaje. 

Další novinky