Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA

Nový domácí dres pro sezonu 24/25 už nyní v prodeji!

NovinkyWU-13

WU13: Sparta Cup a zápas s Libuší

První květnový týden mladších žákyň

Sdílet

Mladší žákyně se ve středu 1. května zúčastnily Sparta Cupu, mezinárodního turnaje na který zavítaly také dívčí týmy Slovácka, Slavie, Plzně, Liberce, slovenského Prešova, polských Katowic a německého Lipska.
Sparťanky tak sehrály zápasy proti kvalitním a silným soupeřům. Postupně střídaly přírodní i umělou trávu a zápasy hrané formátem 8+1 trvaly vždy 1x 20 minut.  
Na tomto turnaji obsadily mladé sparťanky 4. místo po následujících výsledcích: 
Sparta – Slovácko 1:1 
Sparta – Prešov 3:1 
Sparta – Slavia 0:0 
Sparta – Katowice 0:2 
Sparta – Plzeň 1:0 
Sparta – Liberec 0:2 
Sparta – Lipsko 1:0 
Fotogalerie z turnaje zde 
V sobotu 4. května čekal na sparťanky těžký soupeř z pražské chlapecké soutěže, tým, který se drží na prvním místě – SK Libuš. 
Na trávě v Satalicích se odehrálo velmi kvalitní utkání plné zajímavých akcí z obou stran. Sparťankám se dařila kombinace a dodržování své herní tváře. Soupeř se prosadil po nedůrazu před brankářkou a následně také po chybě v rozehrávce.  
Sparťanky bohužel neproměnily své velké šance a tak jediným gólem na jejich straně zůstal ten od Gablíkové, která se prosadila tvrdou střelou ze střední vzdálenosti. Právě na zakončení potřebují děvčata nejvíce zapracovat, protože šance si vytvořit dokážou, jen finální fáze vázne. 
Pražská III. třída mladších žáků, skupina B
AC Sparta Praha – SK Libuš 1:2 (0:2) 
Sestava: Mikanová, Kratochvílová, N. Kurzweilová, Hájková, Piovarči, Martinů, Jínová, Havlíčková, Maxová, Gablíková, Kašparová, Táborská, Norková
Fotogalerie ze zápasu zde.

Další novinky