Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyU-9

U9 vítězem Autodraft Cupu

V akci byly také kategorie U12 a U17

Sdílet

Středeční svátky během uplynulých dvou týdnů využily týmy U9 a U12 na turnaje. U9 se představila na jedné domácí a jedné zahraniční akci, zatímco dvanáctku čekalo finále PLANEO CUPu. Kategorie U17 absolvovala ligovou předehrávku na hřišti Brna.
U17
FC Zbrojovka Brno – AC Sparta Praha 1:2 (0:2)
Góly: 59. Křivánek – 23. a 33. Brabec.
Sparta: Franc – Mikuš, Krpálek ©, Pech – Wölfl (55. Duška), Střeska (64. Hrubý), Havrlík, Havelka (64. Vodolán) – Pavlo, Brabec, Kaczamrek (55. Pančev).
Trenér Jakub Hovorka hodnotí duel: „První poločas jsme byli nebezpečnějším týmem a myslím si, že jsme měli hru pod kontrolou. Bohužel naše produktivita poslední zápasy není dobrá, a tak jsme šli do kabin pouze za stavu 2:0. I soupeř měl však své šance a upozorňovali jsme hráče, ať udrží aktivitu i ve druhém poločase.
Bohužel obraz hry v druhém dějství se s přibývajícími minutami zhoršoval a nepomohla tomu ani střídaní, kdy jsme očekávali příchod kvality a nové energie. Soupeř nás v druhém poločase přehrával, byl nebezpečnější a my nakonec, i přes slabý výkon, byli rádi za konečné vítězství.“
U12
Sparťané se představili na finálovém turnaji PLANEO CUPu v Uničově. Duely se hrály na 1x20 minut při počtu hráčů na hřišti 7+1.
Základní skupina:
AC Sparta Praha – FK Frýdek Místek 4:0
AC Sparta Praha – Bohemians Praha 1905 0:1
AC Sparta Praha – SK Motorlet Praha 3:2
AC Sparta Praha – 1.FC Slovácko 2:2
AC Sparta Praha – SK Slavia Praha dívky 6:1
Skupina C byla v čele tabulky velmi vyrovnaná, když rozdíl mezi 1. a 4. týmem pořadí byly jen tři body. Sparťané díky třem výhrám, remíze a prohře při skóre 15:6 postoupili do zlaté skupiny z druhé příčky. Do závěrečné části se z naší skupiny probojovalo také Slovácko, přičemž výsledek vzájemného duelu se přenášel.
Zlatá skupina:
AC Sparta Praha – FC Sparta Brno 2:0
AC Sparta Praha – FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou 0:1
AC Sparta Praha – SK Dynamo České Budějovice 0:3
AC Sparta Praha – FK Neratovice-Byškovice 0:0
AC Sparta Praha – FC Hradec Králové 1:0
AC Sparta Praha – FC Tempo Praha 2:1
Sice nám úvodní vystoupení vyšlo dobře, když jsme zvítězili nad Spartou Brno, ale v příštích třech utkáních jsme naplno nebodovali, což nás připravilo o lepší umístění. Díky dvěma závěrečným výhrám jsme nakonec obsadili 5. pozici se ztrátou čtyř bodů na vítězný Hradec Králové.
Nominace Sparty: Starec – Domdjoni, Žák, Macháč, Jelínek, Slabý, Škrleta – Tomeček, Winterling – Pavelec, Turoň, Brosch, Pekhart, Salač.
Trenér Pavel Sulek hodnotí akci: „Z největšího turnaje, který se v této kategorii v Česku dá hrát, odjíždíme, my trenéři, se smíšenými pocity a hráči určitě zklamáni. Byly zápasy, kdy jsme si říkali: „ty jo, hrajeme fakt dobře.“ Dodržovali jsme principy hry, kterými se chceme prezentovat a na klucích byla vidět velká pohoda a chuť hrát fotbal. A pak z čista jasna přišly zápasy, kdy nám to vůbec nešlo, nic se nedařilo a soupeři nás zaslouženě porazili. Bohužel, pokud se toto děje na turnaji, tak se lepšího umístění, než kterého jsme dosáhli, nedočkáte. Ve finále jsem ale moc rád a chválím kluky, že jsme v každém utkání proti jakémukoliv soupeři chtěli hrát pořád stejně, i když se nedařilo. Pokud chceme hráče něco učit, chyby se budou stávat.“
Konečné pořadí:
  1. FC Hradec Králové
  2. FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou
  3. FC Sparta Brno
  4. SK Dynamo České Budějovice
  5. AC Sparta Praha
  6. FC Slovácko
  7. FC Tempo Praha
  8. FK Neratovice-Byškovice
U9
Devítka využila středeční státní svátek k účasti na Autodraft Cupu v Sezimově Ústí. Na akci přijelo 10 předních týmu z fotbalové mapy České republiky. Měli jsme tak možnost další kvalitní konfrontace s největšími domácími konkurenty. Hrálo se formou každý s každým, což náš realizační tým kvitoval, jelikož jsme si mohli změřit síly se všemi účastníky.
AC Sparta Praha – 1.FC Slovácko 9:1 
AC Sparta Praha – FC Zbrojovka Brno 8:1 
AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 14:2
AC Sparta Praha – FC Baník Ostrava 10:5
AC Sparta Praha – FK Teplice 10:2
AC Sparta Praha – SK Sigma Olomouc 1:4  
AC Sparta Praha – FC Táborsko 14:2
AC Sparta Praha – SK Dynamo České Budějovice 8:5
AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň 7:0 
Od prvního zápasu nás definovala dominantní hra, která, až na výjimky jednotlivých částí zápasů, vydržela až do konce turnaje. Kluci se prezentovali pohledným fotbalem plným krásných individuálních výkonů, který jsme dokázali přenést i do celkového týmového projevu.
S bilancí 8 výher a 1 prohra jsme skončili na 1. místě, které jsme si zajistili "finálovým" zápasem s Viktorií Plzeň v samém závěru, který jsme zvládli jasně 7:0. Nejlepším hráčem našeho týmu byl organizátorem vyhlášen Tomáš Štěpán. Nejlepším fotbalistou celého turnaje zas Martin Sleza.
Všichni hráči, kteří turnaj odehráli, si zaslouží za své výkony velkou pochvalu. Poděkování patří rodičům – fanouškům ACS, který po celý turnaj vytvářeli skvělou atmosféru a pozitivní podporu pro hráče.
Nominace Sparty: Hotar, Wagenknecht, Pakán, Jebbiou, Sleza, Štepán, Pařík, Magomedov, Kasík.
Stejně tak i státní svátek ve středu uplynulého týdne byl využit k účasti na kvalitně obsazené mezinárodní akci, když naši kluci vycestovali do rakouské Vídně.
V příjemném areálu klubu SV Donau jsme měli možnost konfrontovat se se špičkovými mužstvy z Rakouska, Maďarska, Slovinska a Slovenska. Turnaj probíhal dopolední základní skupinou a odpolední play-off. Hrálo se ve formátu 4+1 s hracím časem 15 minut na utkání.
Základní skupina:
AC Sparta Praha – SK Rapid Vídeň 3:3 
AC Sparta Praha – SKN St. P ö lten 8:1 
AC Sparta Praha – SR Donaufeld 3:5
AC Sparta Praha – Grazer AK 2:3
AC Sparta Praha – Wiener Sport Club 5:6 
Po celou základní skupinu jsme se prezentovali útočným otevřeným fotbalem na úkor obrany, který předváděly rakouská mužstva. Bohužel jsme nedokázali zachytávat rychlé protiútoky soupeřů a následné dorážky střelby na naši branku, což vedlo k 5. místu ve skupině.
Bronzová skupina:
AC Sparta Praha – LASK Linz 8:4
AC Sparta Praha – Post SV 6:0
AC Sparta Praha – Linz Fussball-schulle 8:1
Odpoledne nás čekala bronzová skupina, která byla herně i výsledkově mnohem lepší. Přestože jsme skončili až na 17. místě, tak náš celkový herní projev byl minimálně srovnatelný s těmi nejlepšími týmy turnaje.
Nominace Sparty: Hotar, Jebbiou, Parkán, Sleza, Wagenknecht, Kačena, Kasík, Magomedov, Śtěpán, Topinka.

Další novinky