Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyWU-11

Dívčí turnaje, Ministar a další utkání v Satalicích

Reportáže z akcí dívčích přípravek

Sdílet

Dívčí přípravky mají za sebou další herní víkend, pojďme se za uplynulými událostmi ohlédnout.
Před víkendovými utkáními se dívčí přípravky vydaly ve středu 8.5. na turnaje na Motorletu, v Říčanech a na Xaverově.
Hráčky r. 2013 odehrály dívčí turnaj na Motorletu velmi dobře. Po snadných výhrách nad domácím Motorletem, FC Praha, Roudnicí a Duklou se v posledním utkání o celkové prvenství na turnaji utkala děvčata s rivalem ze Slavie. Vzájemný zápas po urputné bitvě vyzněl vítězně pro sešívané, a tak skončila naše WU11 na turnaji na stříbrné pozici.
Hráčky r. 2014 a 2015 se představily na dívčím turnaji v Říčanech. Zde se sparťanky rozdělené do dvou týmu po ročnících prezentovaly krásným kombinačním a přímočarým fotbalem. Oba týmy prošly utkáními proti Bohemians, OFS Benešovu a Říčanům bez zaváhání a tak o celkové prvenství se utkaly sparťanky proti sobě. Úspěšnější byl starší, rudý tým hráček r. 2014, který bral zlatou medaili, na druhé příčce skončil nejmladší tým turnaje - bílý tým hráček r. 2015. Nejlepší hráčkou turnaje byla vyhlášena Šárka Kociánová (rudý tým) a nejlepší střelkyní Klára Drtinová (bílý tým).
Fotogalerie z turnaje zde a zde.
Hráčky r. 2016 se utkaly na turnaji v Xaverově s již tradičními soupeři ze série Ministar. Prezentovaly se skvělými výkony, za které sklidily nejednu pochvalu. I přes ospalé začátky utkání se dařilo sparťankám do utkáních opakovaně vracet a odměnou jim byly stříbrné medaile. Jednalo se tak o další turnaj, který potvrdil vzestupnou tendenci výkonů našich nejmenších hráček.
Fotogalerie
V sobotu 11.5. odehrály hráčky r. 2013 doplněné o 3 hráčky r. 2011 zápas soutěže PFS mladších žáků ve formátu 7+1 proti Junioru. Na hráčkách bylo vidět, že se s větším hřištěm pořád perou a kostru týmu tak držely především starší hráčky. V utkání chybělo pořádné zakončení, na míči byly sparťanky mnohem lepším týmem, vytvářely si šance, ale bez výraznějšího zakončení. Naopak soupeř trestal naše nedorazy v obraně. Soupeř byl fyzicky vyspělejší, čímž nás nakonec porazil.
Ve stejný den odehrály hráčky WU9 v Satalicích přípravné utkání proti Tišicím. Zpočátku vyrovnané utkání nabídlo velké nasazení sparťanek, ale také skvělou technickou i fyzickou připravenost soupeře. Děvčata tak v teplém počasí sbírala další cenné zkušenosti i s jednou hráčkou na střídání.
V neděli 12.5. se pak v Satalicích odehrála dvě mistrovská utkání proti chlapcům z Řep a Tempa. Utkání proti Tempu mělo vysoké parametry, k vidění byl pěkný technický fotbal na obou stranách. Děvčata si vytvářela spousty šancí, které se jim i dařilo zakončovat, ale častokrát těsně mimo branku nebo jednoduše gólmanovi do rukou. Dařilo se nám otáčet hru, hledat průnikové přihrávky a všechny hráčky byly ve hře velmi aktivní dopředu i dozadu.
Podobný obraz utkání byl i na hřišti starších hráček proti Řepům. Začátek utkání byl z naší strany ve vysokém tempu a soupeřovi jsme tak téměř nedovolili překročit půlku hřiště, postupem času jsme začali ztrácet na intenzitě a následně i na produktivitě. Hráčky v tomto utkání zaslouží pochvalu za neustálé útočné myšlení, komunikaci a spolupráci, naopak rezervy máme v dohrávání situací před brankou.
Druhé, mladší hřiště proti Řepům naskytlo odlišný obraz hry. Nejmladší sparťanky utkání začaly velmi ospale, nemohly se dostat do tempa, nezvládaly se vracet a obdržely tak několik gólů. Soupeř byl od začátku rychlejší, na což se hráčkám dařilo reagovat až v průběhu utkání, kdy jejich výkon šel nahoru. Na celkový vývoj utkání už to ale větší vliv nemělo.
Fotogalerie ze zápasů zde.

Další novinky