Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyWU-13

WU13: Penaltová výhra nad Libercem a 2. liga v Třebši

Víkend mladších žákyň

Sdílet

V sobotu 11. května odehrály mladší žákyně tři zápasy v rámci druhé ligy. Tentokráte ji hostila Třebeš. Sparťanky si připsaly do tabulky sedm bodů po dvou výhrách a jedné remíze, kterou následoval neúspěšný penaltový rozstřel.
ACS WU13 – Sokol Třebeš 7:0 
První zápas s domácím týmem otevřela gólově už po několika vteřinách v rámci první akce po výkopu Machová a jako vždy se hrálo na jednu bránu. Děvčata se snažila otáčet hru, držet se herních principů a otevírat si prostory ke střelbě. Celý turnaj opět ukázal, že na zakončení je potřeba pracovat. Výsledkem je nakonec vysoká výhra 7:0. 
ACS WU13 – Trutnov 1:0 
Druhým soupeřem byl tým z Trutnova. Na hráčkách soupeře je vždy vidět velká motivace prosadit se proti Spartě. Fyzicky náročnější zápas sparťanky prověřil. Gólové příležitosti byly k vidění na obou stranách, ale ty největší sparťanské končily v rukavicích brankářky nebo vedle brány. O těsné výhře rozhodla Drtinová po pěkné individuální akci. 
ACS WU13 – Roudnice nad Labem 0:0 (0:1pp) 
Zápasy s Roudnicí bývají o dobývání hlubokého bloku. Soupeř se, jako většinou, prezentoval dlouhými nákopy na svoji rychlou a silovou hráčku, která párkrát udělala problémy sparťanské defenzivě, jinak čeká v šesti hráčkách na své polovině a spoléhá hodně na fyzickou sílu. 
Sparťanky v těchto zápasech mívají výškový deficit, ale přesto se do šancí dostat několikrát dokázaly. Právě tento zápas ukázal, jak moc koncovka sparťanky trápí a po bezbrankové remíze prohrály na penalty. 
Sestava: Zdeňková, Táborská, Machová, Straková, Jínová, Porupková, Jansová, Drtinová, A. Kurzweilová, Norková 
V druhém kole nadstavby 1. ligy přivítaly poté v neděli mladší žákyně ACS doma tým Liberce. Utkání se neslo v útočném duchu a hra se přelévala z jedné strany na druhou.  
Sparťanky vstřelily vedoucí branku, na kterou odpověděl soupeř dvěma brankami a poločas byl 2:2. Ve druhé půli sparťanky odskočily na 3:2, avšak soupeřky opět dokázaly vyrovnat a dokonce odskočit na 4:3, avšak v poslední minutě utkání vstřelila branku Gablíková. 
V následujícím penaltovém rozstřelu sparťanky nedaly dvě penalty z pěti stejně jako Liberec a tak rozhodla až osmá série penalt, kdy Norková vychytala hráčku Liberce. 
1.liga mladších žákyň Čechy, nadstavba postup, 2. kolo 
AC Sparta Praha – FC Slovan Liberec 4:4 (2:2), 8:7 na penalty 
Sestava: Norková, Kratochvílová, Machová, Piovarči, Martinů, Chmelová, Maxová, Gablíková, Kašparová, Táborská, Drtinová, A. Kurzweilová 
Fotogalerie ze zápasu zde a zde.

Další novinky