Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA

Nový domácí dres pro sezonu 24/25 už nyní v prodeji!

ReportážeMuži B

Remíza s Vlašimí

Béčko hrálo se Středočechy nerozhodně 2:2

Sdílet

Poslední domácí zápas v této sezoně odehrálo béčko proti Vlašimi. Utkání střelecky otevřel Radek Šiler, který si připsal svůj desátý druholigový gól v této sezoně. Vlašimi se po změně stran podařilo zásluhou Šmigy a Planky otočit skóre utkání. V závěru zápasu však utekli do protiútoku Michl s Rusem. Druhý jmenovaný zakončil brejk gólem do odkryté brány, čímž vystřelil béčku bod za remízu 2:2.
V úvodu utkání béčko zahrozilo z protiútoku. Šiler podržel balon na středu a vyslal do úniku Hranoše, jehož centr z pravé strany odvrátil jeden z hostujících stoperů. Vzápětí se ke střele na hranici vápna dostal Mokrovics a jeho technický pokus orazítkoval břevno! Vlašim měla také problémy s rozehrávkou. Využít toho mohl po individuálním průniku Hranoš, balon mu ale těsně před střelou vypíchl Kulhánek.
Hosté se poprvé ukázali před sparťanským vápnem v desáté minutě. Technickým obstřelem se prezentoval Šubert, balon ale těsně minul brankovou konstrukci. O chvíli později hosté chyběli v obraně. Dlouhý balon odkopl vyběhnuvší gólman Kolář jen do autu. Míč sparťané rychle vrátili do hry na Šilera, který využil špatného postavení brankáře a poslal míč do branky – 1:0! Vyrovnat mohl po čtvrthodině hry Beran, jeho hlavičkový pokus ale nemířil mezi tři tyče.
Ve dvacáté minutě Šiler prodloužil Holoubkův centr od rohového praporku, na zadní tyči uhasil situaci Nogha. Na druhé straně se po zbrklé rozehrávce béčka dostal ke střele Vachoušek, Nalezinek musel proti jeho ráně rychle na zem. Se Šubertovou ránou z 30. minuty sparťanskému brankáři pomohl obětavým blokem Večerka. Poté mohlo znovu udeřit béčko. Prostor na pravé straně hřiště si efektní kličkou vytvořil Mokrovics, Šiler ale na zadní tyči hlavičkoval těsně nad.
Další velkou šanci měli sparťané ve 35. minutě. Hranoš obral o balon Noghu a spolu se svými parťáky z útoku přešel do rychlého přečíslení. Situaci se rozhodl vyřešit sám, se střelou však Kolář neměl problém. Zvýšit skóre mohl po Váňově přihrávce také Šiler, který běžel sám na Koláře. Vlašimský brankář schytal jeho ránu do hlavy, proto ho ve druhém poločase nahradil Matyáš Vágner.
Nešlo o jediné střídání, které si trenér hostů Martin Hyský připravil. Na hřiště poslal také Šmigu, který po minutě strávené na trávníku vyrovnal skóre střelou na bližší tyč. Sparťané nezachytili začátek poločasu. Nebezpečný centr do malého vápna poslal Beran a balon stihl Nalezinek chytit jen těsně před nabíhajícím Pernicou. Vrátit béčku náskok mohl znovu Šiler, jehož střela zpoza vápna trefila tyč.
Po šedesáti minutách hry se sparťané probojovali k několika šancím. Pokusy Šilera, Jedličky a Penxy se bohužel neujaly. I nadále však byli hráči v rudém aktivní. Nejprve Holoubkovu utaženou střelu k tyči zblokoval Nogha. Poté se přes vlašimského stopera uvolnil Šiler, ale pravou tyč těsně minul. Hosté nakonec vyučovali lekci z efektivity. Šlo přitom o nešťastný odraz, který poslal Vlašim do vedení. Plankova rána se od Ševínského odrazila do naší sítě.
Obdržený gól béčko znovu zabrzdil. K vyrovnání bylo blízko po nacvičeném signálu ze standardní situace v 78. minutě. Rusův pokus se ovšem také nevešel za Vágnerova záda. O pět minut později Beran vystihl rozehrávku béčka a snažil se vystřelit přes bránícího Ševínského. Místo toho ale hostující hráč trefil nohou kapitána sparťanské rezervy, který se s bolestivou grimasou skácel k zemi. Zápas naštěstí dokončil.
V 87. minutě se rezervě přece jen podařilo vyrovnat! Šiler získal balon na středu pole a vyslal do přečíslení duo Michl-Rus. První jmenovaný nabídl balon Rusovi, který obešel několik protihráčů a zavěsil balon do odkryté branky! Rusova trefa rozhodla nejen o zisku bodu za remízu 2:2, ale také o jistotě setrvání ve druhé lize. Na patnáctou Příbram mají totiž sparťané náskok pěti bodů.
Vyjádření trenéra Luboše Loučky:
Viděli jsme skvělé utkání mezi dvěma týmy, které chtějí hrát fotbal. Kluky musím za dnešní zápas pochválit. Není jednoduché hrát proti týmu, který je tak dobrý na balonu. My jsme byli také velmi nebezpeční, ale měli jsme trochu smůlu, a to jak v ofenzivě, tak v defenzivě.
Prvnímu inkasovanému gólu předcházel souboj, do kterého jsme šli špatně. Nechali jsme se obejít na střed hřiště. Druhý gól padl po tečované střele, s tím se nedá nic dělat. Je to trochu smůla.
Matyáš Jedlička odvedl v duu s Davidem Holoubkem výborný výkon. Byli hodně na balonu, silní ve výstavbě, ale zároveň pomáhali týmu v defenzivě. „Jedle“ je skvělý fotbalista. Rozumí si s míčem, ví, kde se má na hřišti pohybovat a kde má stát. Jako s variantou do středu zálohy jsme s ním počítali od začátku soutěže.
AC Sparta Praha B – FC Sellier & Bellot Vlašim 2:2 (1:0)
Branky: 12. Šiler, 87. Rus – 47. Šmiga, 68. Ševínský (vl.). ŽK: 90+2. Ševínský – 64. Šmiga, 73. Nogha. Rozhodčí: T. Batík – P. Líkař, M. Malimánek. Návštěva:  382.
Sestava Sparty: Nalezinek – Uhrinčať, Ševínský, Večerka – Penxa, Holoubek, Jedlička, Váňa (80. Lehocký) – Mokrovics (56. Rus), Šiler, Hranoš (65. Michl).
Sestava Vlašimi: Kolář (46. Vágner) – Pernica, Nogha, Kulhánek, Heppner (46. Kurka) – Dostál – Musil (90+4. Biegon), Šubert (81. Onije), Planka, Beran – Vachoušek (46. Šmiga).

Další novinky