Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyWU-9

Zápasy proti Vršovicím, Raptors a Ministar na Mělníku

Ohlédnutí za uplynulými akcemi dívčích přípravek

Sdílet

Dívčí přípravky ACS za sebou mají další herní víkend, zde je ohlédnutí za uplynulými akcemi.
V sobotu 18. května 2024 odehrály hráčky r. 2014 a 2015 mistrovské utkání proti chlapcům z Vršovic. Utkání hrané na dvě hřiště přineslo dva rozdílné vývoje. Na jednom hřišti sváděly sparťanky vyrovnané souboje a většinu zápasu vedly, v závěru jim ale došly síly a těsným rozdílem prohrály.  
Na druhém hřišti byl vývoj poněkud jednostrannější, děvčata už od začátku nezachytila tempo hry a kvůli jednoduchým chybám pouštěly soupeře do snadných střeleckých pozic. Ve většině se ale dařilo hráčkám přenášet do utkání učené věci v tréninku a za bojovnost si zaslouží pochvalu. 
Fotogalerie ze zápasu proti Unionu Vršovice zde.  
V neděli 19. května se pak do akce dostala také nejstarší děvčata r. 2013. Ačkoliv jejich zápas proti Prague Raptors měl vlažnější začátek, byla i tak děvčata fotbalovějším týmem. Produktivita v zakončení nás ale srážela a soupeř několika lacinými góly odskočil na rozdíl několika branek. Sparťanky se ale nevzdaly a v poslední čtvrtině náskok začaly stahovat. Zlepšený výkon ale na celkový výsledek vliv neměl a soupeř tak o branku vítězí. 
Nejmladší sparťanky r. 2016 měly ve stejný den na programu další turnaj ze série Ministar, tentokrát na Mělníku. Turnaj provázely dešťové přeháňky, které ovlivnily i náladu utkání. Zápasy byly ospalé, hráčkám se nedařilo se střelecky prosazovat.  
Většina týmů nebyla dovednostně lepší, ale sparťanky byly laxní při bránění a soupeři tak měli častokrát jednoduché pozice k zakončení. Výkon v tomto turnaji nebyl ideální, ale do dalšího jdeme s ponaučením a dalšími zkušenostmi. 

Další novinky