Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA

Nový domácí dres pro sezonu 24/25 už nyní v prodeji!

NovinkyU-11U-9

U9 startovala na PLANEO CUPu, U11 na turnaji v Belgii

U9 získala stříbrné medaile

Sdílet

Sparťanská U11 odehrála turnaj v Belgii, kde kromě toho absolvovala i přípravné zápasy. Na turnaji narazila například na Galatasaray, Bruggy či Utrecht. Kategorie U9 se představila na finálové akci PLANEO CUPu, kde zaváhala jen jednou, ale to ji stálo celkové vítězství. Kluci se tak vrátili domů stříbrní.
U11
Jedenáctka se přesunula na tři dny do Bruselu, kde ji kromě kvalitního mezinárodního turnaje čekaly i přípravné duely se švédským Djurgarden IF a dánským Gentofte FA.
P átek – přípravná utkání:
AC Sparta Praha – Djurgarden IF 1:0
AC Sparta Praha – Gentofte FA 1:0
Na sobotní turnaj jsme se navnadili dvěma nejtěsnějšími výhrami bez inkasovaného gólu. Na Youth Champions Cupu startovalo 20 týmů, které byly rozděleny do pěti skupin po čtyřech. V základní fázi jsme natrefili na belgické a francouzské zástupce. Utkání se hrály formou 7+1 na 1x15 minut.
Základní skupina:
AC Sparta Praha – Club Bruggy 0:2
AC Sparta Praha – RWDM 0:0
AC Sparta Praha – FC Poissy 2:0
V základní části jsme dosáhli výhry, remízy a prohry při vyrovnaném skóre 2:2, což nám stačilo na 3. místo a kvalifikování se do skupiny Evropské ligy.
Evropská liga – skupina:
AC Sparta Praha – Galatasaray SK 0:0
AC Sparta Praha – FC Utrecht 3:0 
AC Sparta Praha – RWDM 2:1
V této části jsme si vyzkoušeli hrát i proti nizozemskému a tureckému zástupci. Po dvou výhrách a remíze jsme vyhráli skupinu a následoval boj o vítězství v Evropské lize.
Evropská liga – finále:
AC Sparta Praha – Djurgarden IF 2:3
Švédský celek nám oplatil prohru z pátečního přátelského zápasu a po výhře 3:2 se stal vítězem EL. Vítězem Ligy mistrů, a tedy i absolutním šampionem se stalo Nantes, které ve finále zdolalo Bruggy.
Neděle – přípravná utkání:
Nedělní den jsme využili na přátelská klání a opět to bylo proti Djurgardenu. Sparťani si měli možnost vyzkoušet různé herní formáty – 8na6, 6na8, 8na8, 6na6.
AC Sparta Praha – Djurgarden IF 10:4
Nominace Sparty: Seďa, Pantie, Kisel, Macháček, Haller, Miramand, Čagánek, Bocchetti, Sommer, Karas, Žúbor, Kult.
Trenér Filip Kracík hodnotí výjezd: „Další skvělé mezinárodní zkušenosti a mraky odehraných minut nám přinesly tři dny v Bruselu. V pátek a neděli jsme měli možnost odehrát přátelská utkání proti dánskému Gentofte a švédskému Djurgardenu a to v několika různých formátech. Pro rozvoj všech hráčů to byla naprosto skvělá vytížení.
V sobotu jsme odehráli turnaj, který jsme odstartovali prohrou proti finalistovi – Club Bruggy. Další dva zápasy ve skupině skončili remízou a výhrou a ze 3. místa jsme se kvalifikovali do skupiny Evropské ligy. Tam se nám dařilo podstatně lépe a po remíze s Galatasaray SK jsme další dvě utkání zvládli a skupinu vyhráli. Utkali jsme se tedy o první místo v Evropské lize s vítězem druhé skupiny – Djurgardenem. Přes výborný začátek jsme tento zápas nezvládli a těsně prohráli 2:3. 
S celkovým projevem kluků ze všech dnů mohu být spokojen. Zejména naše chování při zakládání útoku a součinnosti na vlastní polovině mi dělali velkou radost, protože hráči dokážou přenášet podněty z tréninku i do takto těžkých zápasů. Nároky na sebe však musíme zvýšit při řešení herních situací na útočné polovině. Na turnajovém formátu, kde se hraje krátký čas, je potřeba být maximálně efektivní a nám v sobotu dělalo veliké problémy dávat branky. Často nám selhal rozhodovací proces jedince, kdy někdy máme zbytečně moc doteků na kopačce a celkově musíme na útočné polovině hrát ve větší intenzitě. 
Veliké díky patří pořadatelovi turnaje, který nám domluvil přátelská utkání, umožnil nám zúčastnit se tak skvělého turnaje a celkově pro nás vytvořil skvělý servis. Poděkování si zaslouží i rodiče, kteří za námi opět vyrazili v hojném počtu a podporovali nás všechny tři dny.“
U9
Finálový turnaj PLANEO CUPu kategorie U9 hostili Lázně Bohdaneč. Základní skupiny byly na programu v sobotu a finálová v neděli. Duely se hrály formou 4+1 na 1x20 minut.
Základní skupina:
AC Sparta Praha – FK Náchod 9:1 
AC Sparta Praha – FC Zbrojovka Brno 7:2
AC Sparta Praha – SK Lázně Bohdaneč 10:2 
AC Sparta Praha – SK Uničov 5:3
AC Sparta Praha – TJ Slovan Velvary 14:0
V základní skupině jsme nenašli přemožitele a po jasných vítězstvích jsme si se skvělým skóre 45:8 zajistili místenku do finálové fáze. Spolu s námi postupoval i Náchod, což znamenalo, že výsledek našeho vzájemného zápasu se přenášel.
Zlatá skupina: 
AC Sparta Praha – SK Sigma Olomouc 7:4
AC Sparta Praha – FC Sparta Brno 3:5
AC Sparta Praha – MFK Karviná 8:0
AC Sparta Praha – SK Dynamo České Budějovice 8:1
AC Sparta Praha – Spartak Kbely 6:3
AC Sparta Praha – FC Písek 10:2
Naše dominantní představení pokračovala i ve zlaté skupině, kde jsme zvítězili nad všemi soupeři minimálně o tři góly. Výjimkou však byla konfrontace se Spartou Brno, kde jsme tahali za kratší konec a tato prohra nás nakonec stála celkové prvenství.
Naši kluci tak obsadili druhou příčku s bodovou ztrátou na Brno a domů se vrátili se stříbrnými medailemi.
Nominace Sparty: Bouchal, Hotar, Pařík, Parkán, Jebbiou, Štěpán, Aouichaoui, Wagenknecht, Fafek, Topinka, Brosch, Ducár, Girman.
Trenér Marek Nezbeda hodnotí akci: „Na finálový turnaj PLANEO CUPu jsme odjížděli s nejvyššími ambicemi na umístění, takže druhé místo považuji spíše neúspěchem, naopak s individuálním i týmovým herním výkonem jsem spokojený. Většina kluků nám ukázala, že v herních činnostech jsou nadstandartní, co prokázali ve všech zápasech. Na turnaji jsme v obou dnech vstřelili nejvíce branek a nejméně obdrželi.
Bohužel, úroveň akce je každým rokem nižší a nižší a vždy to je o jednom – dvou zápasech. Klíčový duel s Brnem jsme nezvládli výsledkově, kdy jsme v závěru utkání soupeři vítězství doslova darovali. Klukům musím pogratulovat k výborným výkonům a poděkovat za skvělou reprezentaci klubu. Rodičům bych chtěl poděkovat za podporu během celého turnaje.
  • 8na6 4:1
  • 6na8 0:2
  • 8na8 5:0
  • 6na6 1:1

Další novinky