Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyWU-15

WU15: Tři body z Hradce Králové

Soupeřky bránily v hlubokém bloku

Sdílet

V dalším ligovém kole naše „Patnáctka” zajížděla do Hradce Králové. Poslední vzájemný zápas skončil po základní hrací době 0:0, hradecké žákyně navíc minulé kolo na svém hřišti porazily Slavii, takže bylo jasné, že nepůjde o lehkého soupeře. Utkání však sparťanské hráčky zvládly za tři body.
Komentář trenéra Karla Truksy: „Utkání jsme nezačali dobře, soupeřky stažené v hlubokém bloku se dobře posouvaly a my jsme si s tím v úvodu nedokázali poradit. Vše nám dlouho trvalo, a snaha o dlouhý nákop končila na hlavách soupeřových obránkyň. 
Postupem času naše hráčky zrychlily kombinaci a soupeř přestával stíhat. Sparťanky se lépe pohybovaly a začaly si vytvářet šance, některé naše akce snesly vysoké měřítko. Škoda jen, že neskončily brankou. Nastřelili jsme dvě tyčky a několikrát nechali vyniknout soupeřovu brankářku. Nakonec jsme si pomohli standardkou, kdy se trefila Adéla Matoušová - vedli jsme 1:0 a tak se dohrál i první poločas.  
Do druhého poločasu jsme vstoupili velmi dobře, kdy se hned v první minutě trefila Anna Oudránová po krásném centru Simony Drbohlavové. Od této chvíle jako by byla na hřišti jen Sparta, holky se bavily fotbalem za mohutného povzbuzování rodičů. Konečnou podobu utkání dala opět Anna Oudránová."
1. liga starších žákyň Čechy, nadstavba postup, 4. kolo 
FC Hradec Králové – AC Sparta Praha 0:3 (0:1) 
Branky: 30. Matoušová, 41., 57. Oudránová 
Sestava: Rajsnerová, Šumná, Matoušová, Smutná, Volhejnová, K. Murgačová, Hotovcová, Drbohlavová, Petráková, Fischerová, Lopatová, Ambrušová, Čuntová, Koblihová, Repšová 

Další novinky