Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeWU-11WU-9

Přelom května a června dívčích přípravek 

Ohlédnutí za turnaji a zápasy

Sdílet

Již tradičně přinášíme ohlédnutí za turnaji a zápasy dívčích přípravek, pojďme na to.  
V pátek 24.5. odehrály hráčky r. 2014, 2015, 2016 a 2017 na dvou hřištích mistrovská utkání proti týmu TJ Praga. Starší hráčky odehrály velmi vyrovnané a velmi kvalitní utkání. Dařila se jim přechodová fáze díky kvalitnímu prvnímu doteku, pohybu hráče bez míče a průnikovým přihrávkám, už i zakončení bylo mnohem úspěšnější a dostávaly se do střelby poměrně s lehkostí.  
Soupeř byl naopak mnohem silovější a individuálně technicky lepší, naše hráčky ale výborně dostupovaly útočníky soupeře a vypomáhaly si v obraně. Utkání skončilo zaslouženou remízou. 
Mladší hráčky odehrály taktéž relativně vyrovnané utkání, sparťanky byly ale trestány za chyby v rozehrávce a občasné nepozornosti. Naopak ale zaslouží pochvalu za transfer naučených dovedností v tréninku do utkání. 
Fotogalerie zde.
Druhá parta hráček r. 2014 a 2015 odehrála v sobotu 25.5. mistrovské utkání proti chlapcům z Dolních Počernic. Děvčata vstoupila do utkání skvěle a k jejich hře nebyl třeba komentář. Přes polovinu utkání soupeře do ničeho nepustila a na hřišti byla jednoznačně lepším týmem.
V druhé polovině začaly docházet síly a soupeř utkání zdramatizoval především díky naším chybám. Špatně jsme dostupovali hráče a nedohrávali jsme situace před vlastní brankou. Celkově ale sparťanky zaslouží pochvalu za výkon v utkání proti o rok starším klukům. 
Fotogalerie zde.
V sobotu 25. 5. se také nejstarší děvčata z přípravek dostala do akce. Hráčky r. 2013 odehrály ve dvou týmech turnaj v Beach Socceru na Radlické. Celá akce byla pojata jako zpestření konce sezóny a děvčata se nikterak konkrétně na nezvyklé podmínky nepřipravovala, což bylo hned v úvodu turnaje vidět - náš tradiční kombinační fotbal se logicky na písku hrát nedá a byli jsme za to ihned trestáni. S těžkými podmínkami se sparťanky praly statečně a v turnaji obsadily naše dva týmy konečné 4. a 8. místo 
První červnový víkend dívčích přípravek 
WU11 odehrála v sobotu 1. 6. v Satalicích mistrovské utkání proti chlapcům z FA Praha. Děvčata měla do utkání pomalejší vstup, ale každou další čtvrtinou se jejich výkon zvedal. Opět nás trápila koncovka, v tomto zápase jsme měli vstřelit mnohem větší počet branek. Na druhou stranu sparťanky vývoj utkání kontrolovaly a za to si zaslouží pochvalu. Nesmíme ale zapomenout na jedno velké poděkování hráčům soupeře, kteří před výkopem ke dni dětí dali každé hráčce růži. 
Na den dětí se odehrál také republikový turnaj dívčích přípravek kategorie WU9 ve Světlé nad Sázavou. Ten naše nejmenší sparťanky suverénně opanovaly a po zásluze si z něj odváží zlaté medaile. Postupně vysokým rozdílem porazily soupeřky z Liberce, Hradce Králové, Dukly, Roudnice, Baníku Ostrava, Motorletu, Třebeše a v posledním zápase si poradily i se slávistkami. Děvčata turnajem proletěla stylem start-cíl s konečným skóre 82:5. 
V neděli se pak do akce dostaly další sparťanky - nejprve ty úplně nejmenší r. 2016 a 2017 dokončily finálovým turnajem svoji cestu sérií Ministar. Na tom se svými výkony neztratily a potvrdily zlepšující se tendenci jejich hry. Získané zkušenosti z minulých turnajů dokázaly zužitkovat a celkově je z toho 10. místo z 21 účastníků soutěže. Pro začínající fotbalistky to je skvělý úspěch, na který můžou už příští sezónu navázat v mistrovských soutěžích. 
Poslední akcí tohoto víkendu bylo mistrovské utkání soutěže U9 v Hostivaři, kde se mix hráček r. 2014 a 2016 utkal s místními chlapci. Zápas byl na obou hřištích velice podobný, sparťanky byly lepším týmem a po zásluze na obou hřištích zvítězily. Opět je tak vidět zlepšující se tendence výkonů, ve které se ale stále setkáváme s polevením a výpadky koncentrace, avšak už v mnohem menší míře. Za co hráčky tentokrát zaslouží velkou pochvalu je koncovka, drtivá většina akcí končila gólem. 
Fotogalerie zde.
 

Další novinky