Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA

Nový domácí dres pro sezonu 24/25 už nyní v prodeji!

NovinkyU-17U-10

U10 a U17 se neztratily v mezinárodní konkurenci

Sparťani absolvovali turnaje ve Francii

Sdílet

Sparťanské týmy U10 a U17 se představily ve Francii na velkých mezinárodních turnajích, kde si změřily síly se soupeři z celé Evropy. Ve velké konkurenci se naši kluci neztratili a z obou akcií se vrátili s pěknými výsledky.
U17
Sedmnáctka se od 1. do 2. června zúčastnila U17 Cupu ve francouzském Vigneux de Bretagne, na kterém startovalo 24 mužstev. Ty byly rozděleny do šesti skupin po čtyřech. Zápasy se hrály na 1x32 minut.
Skupinová fáze:
AC Sparta Praha – USJA Carquefou 1:0
Gól ACS: Hrubý.
AC Sparta Praha – FC Pays D´Anast 4:0
Góly ACS: Pančev (2), Kaczmarek, Hrubý.
AC Sparta Praha – Stade Brestois 29 0:0
Sparťané prošli první fází turnaje bez inkasovaného gólu, když s výjimkou posledního klání, zvítězili v každém souboji. V osmifinále tak narazili na italského protivníka Udinese Calcio.
Osmifinále:
AC Sparta Praha – Udinese Calcio 4:0
Góly ACS: Brabec, Vaňkát, Havelka, Kaczmarek.
Po výhře 4:0 jsme si udrželi neporazitelnost a stále jsme kráčeli turnajem s čistým kontem.
Čtvrtfinále:
AC Sparta Praha – Viborg FF 0:0, 3:4 na penalty
Čtvrtfinálový duel s Viborgem základní hrací doba nerozhodla, na řadu tak přišly penalty. Bohužel, v nich jsme tahali za kratší konec a mezi nejlepší čtveřici turnaje jsme nepostoupili.
O 5.–8. místo:
AC Sparta Praha – Cavigal Nice SF 0:1
AC Sparta Praha – FC Lorient Bretagne Sud 3:0
Góly ACS: Vaňkát, Havrlík, Hrubý.
Ve skupině o 5. až 8. příčku jsme inkasovali první a jediný gól ze hry na turnaji, který přišel z kopačky hráče Nice. V poslední konfrontaci jsme se představili proti Lorientu a po výhře 3:0 jsme na turnaji obsadili 7. místo.
Nominace Sparty: Stoulil, Franc – Vodolán, Střeska, Pech, Havelka, Hrubý, Havrlík, Port, Sochůrek, Topič, Pančev, Vaňkát, Kaczmarek, Pavlo, Brabec.
Konečné pořadí:
1.     OGC Nice
2.     Viborg FF
3.     Stade Brestois 29
4.     Olympique Lyon
5.     Cavigal Nice SF
6.     Le Havre AC
7.     AC Sparta Praha
8.     FC Lorient Bretagne SUD
Trenér Jakub Hovorka hodnotí akci: „Turnaj ve Francii hodnotím pozitivně. Mimo místní týmy jsme potkali francouzský Brest a Nice, dánský Viborg a italské Udinese. Ve všech utkáních jsme předváděli náročný a, z mého pohledu, velmi dobrý fotbal, který vedl v územní převahu. Soupeře jsme pustili do minima šancí, ale i přesto můžeme být z pohledu výsledku na turnaji nespokojení.
Ve čtvrtfinále nás zradila produktivita, když utkání s Viborgem skončilo 0:0 a my následně vypadli v penaltovém rozstřelu. V tu chvíli zavládlo zklamání, protože jsme chtěli jít dál. Dánský tým se pak dostal až do finále, kde podlehl francouzskému Nice 0:1.
I přes prvotní zklamání si odvážíme skvělý pocit z předvedené hry a individuálních výkonů, nové a cenné zkušenosti s trochu jiným fotbalem a také zkušenosti životní. Hráči byli totiž ubytovaní ve francouzských rodinách a byl to jakýsi výstup z jejich komfortní zóny. Jsem pyšný na celý náš tým za to, jakým způsobem jsme prezentovali sebe a náš klub.“
U10
Desítka cestovala do Pleudihenu na tradiční velký mezinárodní turnaj EuroPoussins. Zúčastnilo se ho 48 týmů z různých koutů Evropy. Zastoupení zde měly například Benfica, Juventus, AS Řím, PSG, PSV Eindhoven, Inter, Betis Sevilla, Fulham či Liverpool.
Zápasy se hrály formou 5+1 na 1x13 minut a ve skupině nás čekaly konfrontace například s Benficou, Monakem či Bordeaux.
Základní skupina:
AC Sparta Praha – Benfica Lisabon 0:3
AC Sparta Praha – Chamois Niortais 9:0
AC Sparta Praha – Pleudihen 7:0
AC Sparta Praha – AS Monaco 5:0
AC Sparta Praha – FC Girondis de Bordeaux 2:0
Úvodní duel s Lisabonem nám nevyšel podle představ, ale zbylé konfrontace jsme zvládli skvěle, jelikož jsme všechny dotáhli do vítězného konce, a navíc ani neinkasovali. Z druhého místa jsme tak postoupili osmifinále.
Osmifinále:
AC Sparta Praha – Gentofte FA 1:4
Osmifinálová prohra rozhodla o tom, že naše finální umístění bude v rozmezí 9. až 16. příčky.
O 9.-16. místo:
AC Sparta Praha – Etoile Bleue St Cyr 2:0
O 9.-12. místo:
AC Sparta Praha – RSC Anderlecht 3:0
O 9.- 10. místo:
AC Sparta Praha – Sénart Moissy 2:1
Po třech úspěšných výsledcích, ve kterých jsme si dvakrát udrželi čisté konto, jsme se nakonec domů vrátili se ziskem krásného 9. místa ze 48 zúčastněných celků. Vítězem akce se stal Caen, za nímž následovalo Marseille a Fulham.
Nominace Sparty: Češka, Hroník, Kadlec, Křivák, Kůtek, Matušovič, Psota, Švingr.
Trenér Adam Gaisler hodnotí akci: „Turnaj EuroPoussins, kterého se již tradičně účastníme, patří zcela jistě mezi nejlepší akce v kategorii U10. Ať už se jedná o kvalitu obsazení turnaje, samotnou organizaci či atmosféru. Vše je na té nejvyšší úrovni. Aktuální ročník, kterého jsme se zúčastnili, nebyl výjimkou.
Základní skupinu jsme začali utkáním s Benficou Lisabon. Výsledek byl pro nás velice krutý, jelikož bylo utkání herně vyrovnané, a dokonce jsme si vytvořili více střeleckých pokusů, než soupeř. V dalších zápasech jsme pokračovali v dobrém herním projevu, který jsme už ve všech případech dokázali zúročit ve vítězství.
Ze základní skupiny jsme postoupili do osmifinále z druhého místa a narazili na Gentofte. Soupeř, s kterým jsme se v poslední době potkali vícekrát, nás tentokrát porazil a je potřeba uznat, že nás v utkání herně přehrál. Následně jsme bojovali o co nejlepší umístění. To se povedlo v podobě konečného 9. místa.
Za celý turnaj bych chtěl kluky moc pochválit, jelikož se v obrovské konkurenci prezentovali velmi dobře. Na závěr bych rád poděkoval všem rodičům za podporu během celého turnaje.“

Další novinky