Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyU-19U-17Muži B

Pět odchovanců s novými smlouvami

Mladí hráči spojili se Spartou svoji budoucnost

Sdílet

Svou budoucnost se Spartou spojilo hned pět hráčů Sparty, kteří si prošli strahovskou akademií nebo v ní momentálně působí v mládežnických výběrech. Ve třech případech nastalo prodloužení smluv a pro dvojici fotbalistů U17 jde o první profesionální kontrakty v jejich kariérách.
Daniel Michl
20letý útočník je odchovancem ACS a se svým mateřským klubem se dohodl na prodloužení smlouvy. V minulé sezoně vybojoval s naší devatenáctkou double, když se po triumfu v lize dočkal i zisku Československého poháru. V posledním ligovém zápase uplynulého ročníku, kde se v přímém souboji s Baníkem rozhodovalo o titulu, vstřelil vítězný gól na 2:1. V aktuální sezoně nastoupil v dresu B-týmu do čtrnácti zápasů ve druhé lize, ve kterých zaznamenal tři góly.
Matyáš Jedlička
Devatenáctiletý obránce působí ve sparťanském dresu od roku 2020. Své působení v mládeži zakončil nejlepším možným způsobem, a to ziskem double s U19. V aktuální sezoně sbírá náš odchovanec první zkušenosti v seniorském fotbale. Za rezervu ACS nastoupil do třinácti soutěžních zápasů, během kterých se těšil z jednoho gólu. Začátkem června navíc dostal premiérovou pozvánku do reprezentace U20. Odměnou za povedený ročník je prodloužení smlouvy se Spartou.
Hynek Hruška
Propojení Hynka Hrušky a Sparty trvá od jeho čtrnácti let a bude pokračovat i nadále. Dvacetiletý záložník je také členem úspěšného ročníku 2004, který v uplynulé sezoně vyhrál titul a Československý pohár. Po konci v naší nejstarší mládežnické kategorii sbírá první starty mezi dospělými v barvách třetiligového FK Loko Vltavín, kde patří mezi nejproduktivnější hráče týmu s bilancí tří vstřelených gólů a šesti asistencí.
Matyáš Poturnay
Odchovanec Sparty a velký srdcař je kapitánem týmu do 17 let. Tuto kategorii dovedl v minulém ligovém ročníku z pozice kapitána k zisku titulu. Během této zimy byl sedmnáctiletý obránce posunut do kategorie U19. Stabilního člena reprezentační sedmnáctky vyřadilo z nedávno skončeného evropského šampionátu zranění kolena, kvůli kterému přišel i o první starty v první celostátní lize dorostu U19. Během období rekonvalescence se tak, kromě tvrdé práce spojené s návratem na hřiště, věnoval trénování mládežníků a také vypomáhal při různých aktivitách našeho klubu, díky čemuž byl zvolen ambasadorem ACS v More Than Football Action Weeks. Se Spartou podepsal víceletý kontrakt, přičemž jde o jeho první profesionální smlouvu.
Jakub Havrlík
První smlouvu se svým mateřským klubem podepsal i Jakub Havrlík, i v tomto případě jde o víceletou dohodu. Šestnáctiletý univerzál byl v předchozí sezoně kapitánem U16 a v aktuálním ročníku patřil mezi klíčové postavy naší sedmnáctky, se kterou obsadil druhé místo v ligové tabulce.
Kluci, ať se vám ve Spartě i nadále daří! 

Další novinky