Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA

Nový domácí dres pro sezonu 24/25 už nyní v prodeji!

ReportážeWU-9WU-11

ACS WU11 pátá na republikovém turnaji

Přípravky: republikový turnaj v Radimi a mistrovská utkání na Barrandově a ve Vinoři

Sdílet

Přinášíme tradiční ohlédnutí za víkendem dívčích přípravek.
Starší přípravka v sobotu 8. 6. odehrála republikový turnaj dívčích přípravek v Radimi u Kolína. Děvčata bojovala v turnaji nejen s parným počasím, ale také se svojí soustředěností, která nakonec sparťankám přisoudila až 5. místo.
Vstup do turnaje měla děvčata dobrý, na úvod porazila Bohemians. Pak ale následoval zkrat proti Baníku Ostrava, který předznamenal kolísavou tendenci vývoje celého turnaje. Zbytek utkání odehrály sparťanky v dobrém tempu a v žádném z nich nepropadly, ba naopak. Vítězně zvládly duely s Podlipanskem a Duklou Praha, pak ale smolně prohrály vyrovnané derby.
V nadstavbové části měla děvčata brát ze tří zápasů 9 bodů, ale kvůli jednotlivým selháním a nezvládnutím klíčových momentů z toho byly tři remízy. Děvčata se ale nemusí za nic stydět, turnaj odehrály ve vysokém tempu a za to jim patří pochvala. Sama viděla, jak velký pokrok za celou sezónu udělala a že jsou schopna se poměřit s kýmkoliv. Nyní je potřeba z této zkušenosti vytěžit co nejvíce a odrazit se z ní do následujících akcí.
Fotogalerie z turnaje zde.
Ve stejný den odehrál nakombinovaný tým hráček r. 2012, 2013 a 2014 mistrovské utkání U11 ve Vinoři. Úvod utkání děvčatům nevyšel výsledkově. Soupeř se prezentoval velmi jednoduchým stylem, kdy dlouhým nákopem nebo střelou z dálky ohrožoval branku sparťanek a následně dohrával akce před brankou.
V první části sparťanky pozdě přistupovali k hráčům a ti trestali chyby brankami. Od druhé části zlepšila děvčata bránění, byla nebezpečná směrem do ofenzivy, ale v pěkně akce bohužel neproměnila. Tlak a tempo děvčata zvyšovala, v poslední části se hrálo pouze před brankou domácích, ale ti se díky odkopům a 3x trefené brankové konstrukci ubránili a jednogólové vedení udrželi.
V poslední čtvrtině, krátce před koncem, neproměnila Machová pokutový kop za faul na Drtinovou. Fotbalově byla děvčata lepší, ale domácí chlapci to doslova "ukopali" na ušmudlanou výhru.
V pátek 7. 6. odehrály své utkání i hráčky r. 2014 za pomoci několika hráček r. 2015 a 2016 na Barrandově proti Sportovní Akademii. Na obou hřištích jsme opět mohli vidět dva velice podobné průběhy hry.
Vyrovnaná utkání s kvalitním soupeřem se lámala až v poslední čtvrtině, kdy na hřišti starších hráček došly síly soupeři, zatímco u mladších hráček malým Sparťankám. Technicky i takticky byla hra ale velmi pěkná, sparťankám se podařilo vstřelit mnoho krásných branek po individuálních akcích i po vydařených kombinacích a za celkový výkon zaslouží pochvalu. O to víc si zaslouží pochválit nejmladší hráčky r. 2016, které do utkání vletěly s elánem a nenechaly se zahanbit o rok starším soupeřem.
Fotogalerie z utkání zde.

Další novinky