Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeWU-15

Starší žákyně slaví titul mistra ČR

Ve finále porazily Baník Ostrava 3:0

Sdílet

Starší žákyně Sparty ovládly českou část své ligové soutěže, aby se však mohly pyšnit titulem mistra ČR, musely ve finálovém utkání porazit vítěze moravskoslezské části ligy, kterým je Baník Ostrava. Finálový duel se hrál v sobotu 15. června ve Velkém Meziříčí a sparťanky v něm zvítězily 3:0! 
Sparťanské hráčky měly lepší vstup do utkání, už v 5. minutě byla před bránou Baníku ve velké šanci Kateřina Murgačová, míč však netrefila. Nebezpečná situace ale pokračovala, zpoza vápna napřáhla ke střele Rozárie Petráková a s pomocí tyče zařídila Spartě vedení - 1:0! 
Hned za další dvě minuty mohlo být ještě veseleji, střelu Elišky Volhejnové ale zastavila tyč ostravské brány. Sparta byla dál lepším týmem, Baníku zatápěly například průniky aktivní Simony Drbohlavové na levém křídle. V závěru poločasu byla v gólovce Veronika Šumná, vedení se jí však zvýšit nepodařilo. 
Vstup do druhé půle patřil sparťankám. Ve 46. minutě Baník opět zachránila tyč, kterou tentokrát trefila Kateřina Murgačová. Ve 49. minutě po rohovém kopu přesně hlavičkovala Anna Oudránová a bylo to 2:0! 
Sparťanská defenziva pracovala dobře a Baníku se nedařilo dostávat do gólových příležitostí. Naopak mohly sparťanky ještě využívat brejkových situací a duel definitivně rozhodnout. Ve 76. minutě se útočnice Kateřina Murgačová důrazně postupně přes dvě protihráčky protlačila až ke střele, která ale minula prostor tří tyčí.  
V poslední minutě se do otevřené obrany Ostravanek řítilo hned několik sparťanek, Murgačová to vzala na sebe, obešla brankářku a gólem do prázdné brány pečetila na konečných 3:0!  
Starší žákyně Sparty, hráčky ročníků 2009 a 2010, tak mohou slavit titul mistra ČR. Na druhém místě je ostravský Baník. V duelu o bronz hraném rovněž ve Velkém Meziříčí porazila pražská Slavia Lokomotivu Brno 5:0. 
Ročník 2009 se posouvá do dorostenecké kategorie, v příští sezoně budou tým starších žákyň tvořit ročníky 2010 a 2011.  
Republikové finále starších žákyň, 15. 6. 2024 
AC Sparta Praha – FC Baník Ostrava 3:0 (1:0) 
Branky: 5. Petráková, 49. Oudránová, 80. K. Murgačová 
Sestava: Rajsnerová, Šumná, matoušová, Čuntová, Volhejnová, K. Murgačová, Hotovcová, Oudránová, Drbohlavová, Petráková, Fischerová, Lopatová, Ambrušová, Smutná, Koblihová, Urbanová, Repšová 
Fotogalerie z utkání zde.
 

Další novinky