Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
Rozhovory

Petráková nasměrovala starší žákyně za titulem

Kategorie WU15 je mistrem ČR

Sdílet

Republikové finále starších žákyň gólově otevřela v 5. minutě Rozárie Petráková. A byla to nakonec i branka vítězná, sparťanky porazily Baník Ostrava 3:0 a slaví titul mistra ČR. 
Petráková zvládne zahrát pozici stopera i středního záložníka, ve finálovém zápase jí trenéři určili post v záložní řadě. „Střed zálohy se mi hraje lépe, je to živější, je tam více balonů,” vysvětluje 15letá fotbalistka.  
Družstva z Moravy a Slezska si v kategorii WU15 hrají svou soutěž, souboj s Baníkem tak může být trochu neznámou. „Věděly jsme, že budou hrát do těla, bude to soubojové,” byla však Petráková a její spoluhráčky připravené. „Naše pokyny byly dát gól, vyhrávat souboje, neztrácet míče.” 
A právě dát gól se podařilo brzy, už v páté minutě. Petráková zkusila střelu zpoza velkého vápna a s pomocí tyče byla úspěšná. „Myslela jsem původně, že to půjde mimo,” směje se. „Ale byla jsem šťastná, že vedeme už od začátku.” 
Sparťanky v podstatě během celého utkání tahaly za delší konec provazu a šly si za výhrou. „Byly jsme lepší, stále jsme se snažily jít na bránu, dát gól.” Ve druhé půli skórovaly ještě Anna Oudránová a Kateřina Murgačová a po výhře 3:0 bylo o titulu jasno. 
Tento titul řadím mezi ty TOP momenty v kariéře. Ještě v zimní pauze ligu vedla Slavia, nám se to podařilo dotáhnout.” Petrákovou a všechny hráčky ročníku 2009 čeká od nové sezony posun do dorostenecké kategorie. “Bude to něco jiného, bude tam ještě větší kvalita. A těším na spoluhráčky ročníku 2008.”  
O finálovém duelu čtěte samostatnou reportáž zde.

Sdílet

    Další novinky