Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži AUNLIMITED.

Můžeme očekávat stejnou Spartu

Asger Sørensen po dvou týdnech přípravy

Sdílet

Dva týdny po začátku letní přípravy jsme vyzpovídali Asgera Sørensena. Dánský stoper, který do Sparty přišel před necelými dvěma roky, v rozhovoru sdílel své myšlenky o odpočinku po náročné sezoně, změnách v kádru nebo právě probíhajícím evropském šampionátu v Německu.
Asgi, ještě před pár týdny jsme slavili double a už jsme zase v plné přípravě na další sezonu. Stihl sis vůbec odpočinout?
Závěr předešlé sezony nám vyšel skvěle. Po zisku doublu jsme si užili oslavy, ale opravdu rychle to celé uteklo. Na dovolené jsem se snažil maximálně relaxovat, vypnout hlavu a starat se o svou rodinu. Měl jsem ale v hlavě, že to, co se nám podařilo, už je minulostí a je nutné se znovu zaměřit na další ročník..
Zdá se, že je to takový nikdy nekončící proces. Bez rozdílu vítězství se vždy musíte začít soustředit na další cíl...
Popravdě je to docela zvláštní pocit. Deset měsíců bojujete ze všech sil, uspějete, a za nějaký ten týden je hotovo. V porovnání s tím, jak dlouho se o trofeje snažíte, jsou oslavy fakt strašně krátké. Pravděpodobně je to ale něco, co všichni dokážeme nejvíc ocenit až s odstupem po skončení našich hráčských kariér.
Jak jsi vlastně letní dovolenou trávil? Předpokládáme, že se točila především kolem tvého nedávno narozeného prvního potomka.
Ano, byla to pro nás s přítelkyní samozřejmě velká věc. Syn se nám narodil 31. května, přičemž původní termín jsme měli až 15. června. Myslím, že sám vytušil, že bych musel hned tři dny na to do přípravy, a tak přišel na svět už dřív. Bylo skvělé, že jsme mohli tři týdny volna strávit společně. Obecně jsme toho ale moc nedělali, relaxovali jsme a byli všichni spolu.
Jak probíhají úvodní týdny přípravy?
Vše prozatím probíhá tak, jak má. Máme za sebou necelé dva týdny včetně prvního přípravného utkání, v němž se nám podařilo zvítězit. V prvním týdnu jsme se hodně zaměřovali na fyzičku, takže bylo příjemné, že v tom druhém přišla vzhledem k přípravám na zápas změna a věnovali jsme se o něco více také taktice.
SPARTA iD

Celý článek je dostupný pouze přihlášeným uživatelům s aktivním předplatným Sparta UNLIMITED.

Další novinky