Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyŽeny A

Změny v kádru žen

První tým se dočkal veliké obměny

Sdílet

Sparta přivítala během letního přestupového okna hned pět posil. Tým naopak opustilo několik hráček.
Odchody začaly už v květnu. Kariéru ukončily Lucie Martínková, která pokračuje jako asistentka, a Kateřina Bužková. Svůj konec oznámily klubu také Kateřina Brejšková s Alexandrou Vaníčkovou. Tereza Kožárová, nejlepší střelkyně Sparty v uplynulé sezoně, končí ve Spartě ze zdravotních důvodů, které jí neumožňují přejít do profesionálního režimu.
Po dlouhých 19 letech ve Spartě se loučila také Anna Dlasková, která se po konci smlouvy domluvila se Slovanem Liberec. Smlouvy skončily také Kláře Cvrčkové a Barboře Polcarové, které s fotbalem pokračují ve Slavii. Kateřina Marcinková je momentálně na zkoušce v libereckém Slovanu. V klubu skončila i kanadská brankářka Danielle Krzyzaniak.
Markéta Ringelová musí podstoupit operaci paty. V současné chvíli tedy s A-týmem netrénuje.
Už dříve jsme oznámili příchody Michaely Khýrové, Franny Černé a Laury Retkesové. Po reprezentační pauze se stvrdily příchody Victorie Kaláberové a Antonie Stárové. Sparta momentálně jedná o příchodech Anety Poláškové a Dominiky Huvarové s jejich mateřskými kluby. Všechny nové hráčky se hlásily na Strahově prvního července.
S týmem trénuje Nikola Pajunková, která je ve Spartě na zkoušku z Viktorie Plzeň. Do tréninkového procesu A-týmu se zapojily také brankářka Nikola Bryscejnová, která v minulé sezoně působila ve Slavii, a slovenské hráčky Sára Kerešová s Victorií Havalec.

Další novinky