Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeŽeny A

 Výhra 3:0 proti Plzni

První přípravný zápas sparťanky vyhrály o tři branky

Sdílet

Sparťanky se s hráčkami z plzeňské Viktorie utkaly v Tlučné. Do obce nedaleko Plzně se vydal obměněný kádr prvního ženského týmu i s nejnověji oznámenými posilami, Victorií Kaláberovou a Antonií Stárovou.
Do utkání jako kapitánka vstoupila Dominika Huvarová, pro kterou to byl debut ve sparťanském dresu. Sparťanky od začátku tlačily. Zajímavou příležitost si vytvořila Sára Kerešová. Po přihrávce ze strany šestnáctky ovšem pálila nad.
Po faulu na Pajunkovou kopala Sparta ve 13. minutě standardku. Přímý kop na rohu šestnáctky poslala Bartoňová na branku, ale brankářku Plzně nepřekonala. O devět minut později zkusila Paulenová střelu zpoza vápna. Její střela z 20 metrů mířila těsně vedle.
V 36. minutě nahradila Dědinová Stárovou. Ihned po střídání pálila z dálky. Její pokus skončil na břevně. Na druhé straně se po špatné přihrávce v rozehrávce dostala Plzeň do samostatného úniku. Branku vyběhnuvší Kožurikové musela ochránit Aneta Dědinová. Střelu plzeňské útočnice odklidila na čáře.
Do druhé půle se sestava obměnila Sparty. Hřiště opustily Kožuriková, Bartoňová, Sonntagová, Huvarová, Paulenová, Kotrčová, Pajunková, Kerešová, Havalec. Nahradily je Bryscejnová, Bertholdová, Svobodová, Ducháčková, Černá, Kaláberová, Khýrová, Polášková, Straková.
V 57. minutě Khýrová nacentrovala míč na Poláškovou, která po zpracování na hranici vápna vstřelila branku. Rozhodčí gól odvolali pro ofsajd.
Michaela Khýrová ze strany poslala přihrávku do malého vápna. Victoria Kaláberová se z krátké vzdálenosti nemýlila a sparťanky šly v 80. minutě do vedení. Do samostatného úniku se v 88. minutě dostala Paulenová, která se vrátila na hřiště místo Retkesové. Svou střelu poslala do břevna.
V samotném závěru zápasu sparťanky dvakrát skórovaly. Nejprve střelu Černá, která v druhé půli navlékla kapitánskou pásku, ztečovala Straková do branky Plzně. O chvíli později se ve vápně skvěle zorientovala Aneta Polášková, která zvýšila na konečných 3:0.

Další novinky