Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži B

Se Slavií bez bodu

Béčko ve druhém kole podlehlo rezervě Slavie 1:2

Sdílet

Hned ve druhém kole Národní ligy došlo na střet béčka s rezervou Slavie. Náš největší rival se po sezoně v ČFL znovu vrátil o úroveň výš a v zápase se dostal po Ramově trefě do vedení. Ve 31. minutě zareagoval na náskok soupeře proměněnou penaltou Okeke. V samém konci základní hrací doby se však prosadil z dlouhého autu Konečný.
V úvodu utkání čelili sparťané několika rychlým protiútokům. Blízko gólů byl Rama, který obešel Kukučku a pádil sám na Surovčíka. Sparťanský brankář však předvedl výtečný zákrok. Vysoký presink béčka se hráči Slavie snažili přehrávat dlouhými balony na kosovského útočníka, další šanci mu ale Kukučka už sebral. Sešívaným patřil také první přímý kop zápasu, Beranova přízemní střela minula pravou tyč.
Béčko si první šanci vypracovalo v patnácté minutě. Novákův dobrý centr na bližší tyč se snažil tečovat Šiler, na balon však těsně nedosáhl. A tak se jako první radovali domácí. Beran pronikl po levé straně hřiště a naservíroval balon Ramovi, který ho přes sparťanské obránce protlačil do sítě. Sparťanům se podařilo vyrovnat po půlhodině hry. Šiler narazil Tošnarovi, kterého ve vápně srazil k zemi Konečný. Balon si postavil Okeke a penaltu bezpečně proměnil!
Podobně jako v prvním poločase i na začátku toho druhého se v nadějné příležitosti ocitl Rama. Surovčík včas zavřel prostor mezi svými nohami. Krátce poté musel kosovský útočník opustit hřiště kvůli zranění. Jeho místo přebral Milan Škoda. V další fázi hry si ani jeden z týmů nedokázal vypracovat vážnější příležitosti. Pokusy Zachovala nebo Hranoše k brankářům nedoputovaly.
Na poslední třetinu hry nastoupili na hřiště Michl, Hruška a Osmani. Právě poslední jmenovaný měl po přihrávkách svých spoluhráčů hned dvě šance. Nejprve Slavata s potížemi vykryl jeho střelu, v 74. minutě se pak balon otřel pouze o boční síť. Změny v sestavě prospěly také hře Slavie. Tlak v závěru základní hrací doby jí nakonec přinesl aut z dobré pozice. Pitákův balon propadl až na Konečného, který ho napálil do sítě.
V nastavení už sparťané nestihli zareagovat. Tošnar sice posílal hned dva balony do vápna domácích, s těmi si však defenziva poradila. Béčko ve druhém kole podlehlo rezervě Slavie 1:2.
 
Vyjádření trenéra Luboše Loučky:
Se zápasem nejsem spokojený. Ve spoustě aspektů jsme nesplnili to, co jsme chtěli. Bylo tam několik věcí, které mě hodně mrzí. Asi nás čeká ještě dlouhá cesta, než se dostaneme k tomu, jak bychom chtěli vypadat.
Na takový zápas čekáme přes rok. Přesto prvních patnáct nebo dvacet minut dostaneme Slavii do tempa. Propadávali jsme v soubojích. Poté jsme se z toho složitě dostávali, ale obrázek zápasu dokreslil poslední gól ze standardky.
 
SK Slavia Praha B – AC Sparta Praha B 2:1 (1:1)
Branky: 21. Rama, 90. Konečný – 31. Okeke (pen.). ŽK: 61. Belžík – 10. Okeke, 27. Tošnar, 45+1. Uhrinčať, 85. Vitarigov. Rozhodčí: F. Kotala – R. Kotík, K. Mikeska. Návštěva: 963.
Sestava Slavie: Slavata – Zachoval, Konečný, Hunal, Trédl (78. Piták) – Žitný (78. Pikolon), Pech – Beran, Dufek (46. Toula), Belžík (68. Mikulanda) – Rama (50. Škoda).
Sestava Sparty: Surovčík – Uhrinčať, Kukučka, Večerka – Penxa, Okeke (61. Hruška), Tošnar, Novák (82. Hodouš) – Rus (82. Vitarigov), Šiler (61. Michl), Hranoš (61. Osmani).

Další novinky