Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

Máme na čem pracovat

Tisková konference s Davidem Pavelkou

Sdílet

Po odvetě druhého předkola Ligy mistrů odpovídal na dotazy novinářů David Pavelka. Na tiskové konferenci hovořil o porci odehraných minut nebo o tom, jak se v kabině začlenily nové posily.
O pozici na stoperu
Měli jsme tam sice nějaké nedorazy. Ty dva inkasované góly byly známkou nesehranosti. Ale jinak jsem se na stoperu cítil dobře, protože už na té pozici delší dobu nastupuju v tréninku.
O kapitánské pásce a porci odehraných minut
Odehrál jsem s ní už dost zápasů, takže to na hřišti nevnímám. Jinak je to pro mě hezké období. Po roce hraju bez bolesti, nejsem ničím limitován. Jsem rád, že jsem od trenéra dostal důvěru na tolik minut. Doufám, že jsem ho nezklamal. Vnímám, že se někteří kluci už uzdravili, a proto budu dostávat méně prostoru. Ale snažím se být připraven přesně na tyto momenty, kdy za někoho zaskočím.
O čekání na šanci
Příprava byla zvláštní, nebyli jsme moc pohromadě. Realizační tým má teď nějaký plán, kterého se drží. Změny známe s předstihem, můžeme se na ně připravit. Občas do toho samozřejmě zasáhne nějaké zranění. Ale jinak má plán smysl. Věřím, že se nám to vyplatí a postoupíme do Ligy mistrů.
O inkasovaných gólech
Vždycky je důležité, jak na ně dokážeme odpovědět. Shamrock měl tři šance, ze kterých dal dva góly. Na to se musíme zaměřit. Silnější soupeř by nás totiž potrestal.
O zvládnutém dvojzápase
Jsme spokojení. Kdybychom to zvládli s nulou, bylo by to lepší. Na druhou stranu, aspoň je na čem pracovat. Ukážeme si chyby a další zápas budeme lepší.
O preferenci do dalšího kola
Nemáme vůbec žádnou. Minule jsme si přáli Liverpool a všichni víme, jak to dopadlo. Zítra se na to podíváme s klidnou hlavou. Na soupeře se připravíme tak, abychom postoupili dál.
O začlenění nových posil
Musíme pochválit skauting a vedení. Jde o opravdu kvalitní posily, které rychle zapadly do našeho systému. To snad ani nikdo z nás nečekal. Skvěle se také začlenily do týmu. Padlo klišé takové té české kabiny, protože cizinci už tu skoro převládají. Zatím nám to funguje, atmosféru si hýčkáme. Vítězné zápasy tomu pomáhají.
O Imanolovi
Hračička. Je vidět, z jaké země přišel a co ho tam učili. Hrozně nebezpečný hráč do ofenzivy, má skvělý centr a je klidný na balonu. Ukazuje to od prvního tréninku. Přitom ještě nedosáhl svého topu. Určitě se bude dále zlepšovat.

Další novinky