Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži B

První výhra v sezoně

Béčko na Žižkově porazilo Jihlavu 4:0

Sdílet

Zkraje nové sezony si béčko vyzkoušelo anglický týden. Ve středu večer na Žižkově hostilo Jihlavu, proti které si chtělo připsat první výhru v sezoně. Po vyloučení hostujícího Labarana ze třetí minuty zápasu měli sparťané k dispozici dlouhou přesilovku. Tu se jim podařilo gólově využít především v prvním poločase. Rezerva si do tabulky připsala tři body za výhru 4:0.
Utkání ovlivnila brzká červená karta pro hostujícího Labarana, který z pozice posledního hráče poslal k zemi unikajícího Hodouše. Po čtvrthodině obehrávání zataženého bloku se béčku podařilo přesilovku poprvé využít. Na Penxův centr z levé strany nejvýše naskočil Hruška, který si připsal svůj první gól v dresu rezervy! Druhá trefa následovala ve 22. minutě, když se Osmani individuálně uvolnil ve vápně a poslal balon obstřelem na zadní tyč.
Po dvou gólech béčko trochu zvolnilo tempo. Protiútok Jihlavy chtěl Selnar vyšperkovat přihrávkou na Arauja-Wilsona, stopku mu však vystavil Kukučka. Další šanci měl Křivánek, který běžel sám na Heerkense, Znovu zasáhl připravený stoper béčka. Sparťané nakonec ještě před přestávkou dokázali zvýšit na rozdíl tří branek. Penxa vystihl náběh Rusa, který oběhl brankáře Soukupa a vystřelil do odkryté branky.
Druhý poločas se dlouho obešel bez vážnějších příležitostí na obou stranách. Jihlava se snažila vrátit do zápasu. Všechny centry však končily na defenzivě vedené Heerkensem, který si připsal první start za béčko mezi třemi tyčemi. Oživení ve hře béčka představoval příchod Hranoše. V 72. minutě si sparťanský forvard navedl míč a střelou o tyč zvýšil naše vedení na 4:0.
Zbytek zápasu už béčko zkušeně dohrálo bez inkasovaného gólu, a připsalo si tak první výhru v letošní sezoně.
Vyjádření trenéra Luboše Loučky:
Určitě jsme nečekali tak jednoznačný výsledek. Za vstup do zápasu jsme si vítězství zasloužili. Vtrhli jsme na ně jako uragán a dotlačili jsme je k červené kartě. Pak už jsme měli zápas pod kontrolou. Přesto si z druhého poločasu odnášíme dost poznatků. Na můj vkus jsme ztratili až příliš jednoduchých míčů.
AC Sparta Praha B – FC Vysočina Jihlava 4:0 (3:0)
Branky: 15. Hruška (Penxa), 22. Osmani, 43. Rus, 72. Hranoš. ŽK: 31. Rus. ČK: 3. Labaran. Rozhodčí: J. Beneš – V. Ježek, A. Beneš. Návštěva: 334.
Sestava Sparty: Heerkens – Uhrinčať, Kukučka, Večerka – Penxa (62. Váňa), Okeke (62. Jedlička), Hruška, Hodouš – Rus (46. Vitarigov), Michl (78. Šiler), Osmani (62. Hranoš).
Sestava Jihlavy: Soukup – Labaran, Boussou (82. Sadiq), Štětka, Chytrý – Pešek – Záhradník (60. Farka), Šancl, Lacko (46. Hošek) – Araujo Wilson (32. Křivánek), Selnar (46. Franěk).

Další novinky