Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryNovinkyMuži A

Stoprocentně připraven

Kaan Kairinen po zápase s Duklou

Sdílet

Poprvé po návratu ze zranění nastoupil Kaan Kairinen v základní sestavě Sparty. Na pozápasové tiskové konferenci hovořil finský záložník nejen o utkání s Duklou, ale také o své rychlé rekonvalescenci.
O návratu do základní sestavy
Samozřejmě jsem si to moc užil. Už je to dlouho, co jsem odehrál tolik minut. Nějakou dobu jsem na to čekal. O to víc to bylo speciální, že jsem nastoupil na Letné před našimi fanoušky. Nakonec to snad nebyl špatný start. Nemůžu se dočkat na další zápasy.
O zápase proti Dukle
S výsledkem jsme spokojení. Nebyl to jednoduchý zápas. Žádné takové už nehrajeme, protože máme velmi náročný program. Soupeř nám to dnes hodně ztížil. Myslím si, že potřebujeme více kvality v poslední třetině hřiště. Ale ona přijde. Jsme teprve na začátku sezony. Nyní je důležité dobře zregenerovat a soustředit se na úterní utkání.
O rekonvalescenci
Když jsem se zranil, bylo to pro mě velmi těžké zejména po mentální stránce. Cítil jsem se jako důležitá součást týmu. Trávil jsem na trávníku hodně minut. Myslím si, že jsem také hrál důležitou roli v našem úspěchu. Jakmile se to zranění přihodilo, sestavili jsme s lékaři dobrý plán. Chtěl jsem být co nejrychleji zpět na hřišti. Během letní přestávky jsem každý den trénoval. Lidé z realizačního týmu mi hodně pomohli. Stojí za tím, že jsem se z toho dostal rychleji, než jsme počítali.
O roli jogurtů v rychlém uzdravení
Ten nápad vyplynul z debaty s realizačním týmem, když jsme řešili, jak mě vrátit co nejrychleji zpět na hřiště. Věci jako nutriční plán nebo kvalitní spánek k tomu prostě patří.
O podstupující zátěži
S týmem jsem poslední dva týdny v plném tréninku. Cítím se stoprocentně připraven. Možná to bude chvilku trvat, než se dostanu zpět na tu top úroveň. Ale jsem si jistý, že to přijde. Dnes jsem se cítil dobře, možná to mohlo být i o něco lepší. Je však potřeba uchovat nějaké síly na následující zápasy.

Další novinky