Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži B

Prohra v Opavě

Béčko ve čtvrtém kole podlehlo Slezskému FC 2:4

Sdílet

Nabitý týden zakončilo béčko zápasem čtvrtého kola druhé nejvyšší soutěže na půdě Slezského FC. Svěřencům Luboše Loučky se vůbec nepovedl první poločas, během kterého inkasovali dvě branky od ex-sparťana Libora Kozáka. Ve druhém dějství se béčko sice dvakrát radovalo z gólu, Opavě se ale dařilo svůj náskok udržovat. Rezerva podlehla v nedělním utkání Slezanům 2:4.
Domácí se od začátku utkání nebáli vysoko napadat rozehrávají obránce v rudých dresech. Vyplynul z toho i první rohový kop zápasu, se kterým si ale sparťanská defenziva věděla rady. Herní převahu stvrdil Slezský FC už v šesté minutě přesnou trefou. Po centru z levé strany sparťané odvrátili míč jen ke Kozákovi, který střelou z malého vápna otevřel skóre utkání.
Odpovědět mohlo béčko ve 13. minutě, kdy Kukučkovu přihrávku protečoval Rus na nabíhajícího Šilera. Ten však tváří v tvář Babkovi trefil pouze tyč. Na druhé straně měl po Rezkově centru velkou příležitost Čejka. Jeho dorážku do odkryté branky naštěstí zblokoval Penxa. Přesto se Opava dočkala další branky. Ve 26. minutě zahrál Tošnar rukou uvnitř šestnáctky. Nařízenou penaltu pak proměnil Kozák.
Na konci prvního poločasu se sparťané snažili dotáhnout na rozdíl jedné branky. Několik standardních situací ale k zakončení nevedlo. Naopak, sparťané mohli ještě inkasovat. Málek narýsoval křižný pas na Ondráčka, tomu však včas skočil pod nohy Heerkens.
Do druhého dějství jsme vstoupili s pozměněnou sestavou. Na hřiště přišli Okeke s Michlem, kteří se v 50. minutě málem postarali o snížení. Přízemní pokus druhého jmenovaného jen těsně minul tyč opavské branky. Po dvou třetinách hry Opava zvýšila svůj náskok. Rezek našel ve vápně osamoceného Málka, který ještě posunul míč na Čejku. Na jeho střelu do protipohybu Heerkens nestihl zareagovat.
V poslední patnáctiminutovce viděli diváci hned tři branky. Sparťané se dočkali v 74. minutě, kdy Uhrinčať po dlouhém autu uklidil balon do sítě. Tříbrankový náskok si Opava vzala zpět o pět minut později, na Mužíkův centr si naběhl Rataj. Vzápětí se prosadil Rus tvrdou ránou na přední tyč. Víc už toho však béčko nestihlo, Slezskému FC podlehlo 2:4.
Vyjádření trenéra Luboše Loučky:
Do zápasu jsme vstoupili špatně, brzy jsme inkasovali. Opava se uklidnila, dostala se do laufu. Utkání rozhodlo chování v obou šestnáctkách.
O přestávce bylo více adeptů na střídání. Vybral jsem tyto tři. Cítili jsme, že noví hráči by nám mohli přinést více síly, což se v prvních patnácti minutách potvrdilo. Bohužel z prvního útoku Opavy ve druhém poločase jsme znovu dostali gól.
Slezský FC Opava – AC Sparta Praha B 4:2 (2:0)
Branky: 6. a 27. (pen.) Kozák, 60. Čejka, 79. Rataj – 74. Uhrinčať, 81. Rus. ŽK: 7. Uhrinčať, 62. Okeke, 90. Jedlička. Rozhodčí: T. Batík – J. Paták, L. Lakomý. Návštěva: 1 667.
Sestava Opavy: Babka – Helešic, Janoščin, Omale, Lehoczki – Rezek (74. Delgado Silva), Blecha, Málek (85. Vincour), Čejka (74. Vladař) – Ondráček (64. Rataj), Kozák (64. Mužík).
Sestava Sparty: Heerkens – Uhrinčať, Kukučka, Večerka – Penxa, Hruška (46. Okeke), Tošnar (74. Jedlička), Novák (46. Hodouš) – Rus, Šiler (84. Vitarigov), Hranoš (46. Michl).

Další novinky