Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyU-17

Ligová soutěž začíná i pro sedmnáctku

Jak vypadá její kádr na začátku sezony?

Sdílet

Sparťanskou kategorii U17, stejně jako starší U19, čeká v sobotu první ligové kolo nové sezony. Vyráží do Jablonce, tedy na půdu nováčka soutěže. Aktuální podobu týmu a slova trenéra Jakuba Hovorky najdete níže.
Sedmnáctka zahájila sezonu 10. července a hned ten týden odjela na soustředění do Blšan. Tam odehrála přípravné utkání proti slovenskému DAC Dunajská Streda, které vyhrála vysoko 7:2. Sparťané odehráli také dvojici utkání proti dánskému Roskilde. Kategorii do devatenácti let tohoto klubu dokázali porazit 3:1, proti stejně starému výběru obměněná sestava remizovala 0:0. Generálkou na novou sezonu byl vítězný zápas proti Interu Bratislava (3:0).
Realizační tým:
Hlavní trenér: Jakub Hovorka.
Asistent trenéra: Radek Hruška.
Trenéři brankářů: Radek Sňozík.
Development coach: David Raulín.
Fyzioterapeut: Martin Dyntr.
Vedoucí mužstva: Jan Ruprich.
Videotechnik: Martin Pavlíček.
Hráčský kádr:
Brankáři: Leonard Jakisch, Martin Stoulil.
Obránci: Jonáš Hocek, Tomáš Jeřábek, Sebastian Pech, Josef Provazník, Matteo Spizzirri, Petr Střeska.
Záložníci: Matyáš Amler, Chinguun Bolorbold, Jan Dýcka, Matěj Fejfar, Hubert Kořínek, Maxim Kotíšek, Vincent Kotíšek, Denis Křemen, Adam Ondrášek, Radek Ondroušek, Hugo Sochůrek.
Útočníci: Lewis Azaka, Vilém Holinka, David Lášek, Samuel Raban, Jonáš Topič.
O přípravách na novou sezonu se na závěr rozpovídal hlavní trenér Jakub Hovorka.
Jak jste spokojeni s přípravou na novou sezonu?
Jsme spokojeni, nikoli uspokojeni. Máme za sebou soustředění, expedici DofE, turnaj na Moravě a několik dobrých přípravných zápasů, ve kterých je vidět postupný progres v našem výkonu. Kluci pracují, chtějí se zlepšovat a posouvat svou úroveň výš a výš. To je základ pro to, abychom byli úspěšní.
Jak je na tom hráčský kádr?
Kádr máme adekvátně široký pro zdravou konkurenci, zároveň chceme udržet všechny hráče v zápasovém tempu. To je úkol pro nás trenéry. Máme kluky dlouhodobě zraněné, kteří usilovně pracují na návratu. Nicméně musejí být trpěliví, jejich čas určitě přijde. Jinak věřím, že v kádru jsou hráči hladoví po úspěchu, cílevědomí, a hlavně mají chuť se zlepšovat. Takhle na nás tým působí a snad působit bude i nadále.
Na úvod Vás čeká výjezd k nováčkovi z Jablonce, co od zápasu čekáte?
Na první mistrovské utkání se těšíme. Budeme se chtít prezentovat náročnou a kvalitní hrou, vnutit soupeři náš styl a samozřejěmě zvítězit.
Čekají Vás během sezony nějaké akce mimo ligovou soutěž?
Určitě absolvujeme nějaké přípravné zápasy, které se postupně rýsují. Stejně tak tomu je i s turnaji v zahraničí. Máme v tomto směru skvělou podporu v našem vedení. Konfrontace v zahraničí mají v drtivé většině výbornou úroveň a dávají smysl.

Další novinky