Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži B

Remíza s Varnsdorfem

Proti Severočechům získalo béčko pouze bod

Sdílet

V neděli dopoledne nastoupilo béčko k zápasu pátého kola druhé nejvyšší soutěže. První poločas utkání s Varnsdorfem moc příležitostí nepřinesl. Čekání na úspěšnou akci jednoho z týmu trvalo až do 83. minuty, kdy se z dorážky prosadil Hranoš. Vedení však rezerva neudržela. V samém závěru nastavení odpískal rozhodčí penaltu, kterou proměnil hostující Ambler.
Prvních patnáct minut zápasu větší příležitost nepřineslo. Až poté se sparťané prokombinovali středem hřiště do vápna, centry Penxy a Hodouše ale k ohrožení Pešlovy branky nevedly. Hosté poprvé zahrozili po rychlém brejku ve 20. minutě, ze kterého vytěžili rohový kop. Dufkova hlavička na zadní tyči nenašla svůj cíl. Vzápětí střílel z hranice šestnáctky Michl, Pešl byl však připraven.
Varnsdorf měl v dalším průběhu o něco více ze hry. Hudákův centr z 30. minuty způsobil zmatek v našem vápně. Ke střele se po několika odrazech dostal Kosař, Surovčík se stihl rychle položit na zem. Po standardce Zálešáka pak hlavičkoval Kouřil, ale míč přeletěl i ochrannou síť za bránou. Těsně před přestávkou si sparťané připsali největší šanci prvního poločasu. Penxův centr vyrazil Pešl pouze k volnému Okekemu, jehož střelu do odkryté branky zblokoval jeden ze stoperů.
Na začátku druhého dějství navázali sparťané v podobném duchu. Nejprve se Tošnarovi s Michlem povedlo zahrát signál z rohového kopu. Střela druhého jmenovaného ale mířila těsně nad břevno. O chvíli později to zpoza šestnáctky zkoušel Rus, jeho ránu z první Pešl s obtížemi vyrazil. Osmnáctiletý forvard byl nadále aktivní. V 66. minutě trefil z přímáku postavenou zeď. Po Penxově přihrávce dostal další možnost skórovat, tentokrát balon skončil těsně vedle tyče.
V 83. minutě se diváci na Žižkově dočkali branky. Penxa si vyměnil míč s Hruškou a odcentroval na zadní tyč, odkud vypálil Váňa. Jeho střelu vyrazil Pešl jen k Hranošovi, který otevřel skóre utkání! Béčko drželo jednobrankový náskok až do konce nastavení, kdy po souboji ve vápně nařídil rozhodčí penaltu pro Varnsdorf. Míč si postavil Ambler, který vystihl Surovčíkův pohyb, a rozhodl tak o remíze 1:1.
Vyjádření trenéra Luboše Loučky:
Přestože jsme neodehráli nejlepší utkání, až do 95. minuty jsme vedli. Pak propadneme z našeho výkopu, prohrajeme několik soubojů a na konci už jsme to hasili na poslední chvíli.
V prvním poločase jsme chtěli zkusit pár změn ve struktuře a rozestavení. Moc nám to však nevycházelo. Do druhého poločasu jsme vstoupili jinak a bylo to lepší. Vytvářeli jsme si prostor, dostávali se do útoku. Příležitosti tam byly, gólů jsme mohli dát i víc.
AC Sparta Praha B – FK Varnsdorf 1:1 (0:0)
Branky: 83. Hranoš - 90+6. Ambler (pen.). ŽK: 79. Hodouš, 90+5. Penxa – 50. Hudák, 64. Kouřil, 68. Kubín. Rozhodčí: D. Lovětínský – J. Pečenka, M. Cichra. Návštěva: 430.
Sestava Sparty: Surovčík – Uhrinčať, Kukučka, Večerka – Penxa, Okeke, Tošnar (59. Hruška), Hodouš – Rus (76. Jedlička), Šiler, Michl (59. Hranoš).
Sestava Varnsdorfu: Pešl – Zálešák (88. Usman), Kouřil, Kubista – Vlk, Kosař (76. Podzimek), Kubín (88. Adeleke), Ambler – Lexa, Dufek (56. Camara), Hudák (56. Stradinš).

Další novinky