Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži B

V Brně bez branek

Béčko si připsalo bod za bezbrankovou remízu

Sdílet

Šesté kolo druhé nejvyšší soutěže uzavřel zápas béčka na půdě Zbrojovky Brno. V prvním poločase neproměnil ani jeden z týmů své příležitosti, kterých bylo spíše poskrovnu. Druhé dějství držela balon více Zbrojovka. Béčko si své šance vypracovalo ke konci zápasu, Hruška s Michlem dokonce orazítkovali brankovou konstrukci. Z gólu se však nakonec neradoval ani jeden tým.
První zakončení zápasu si ve třetí minutě připsal Potočný, který po rohovém kopu hlavičkoval nad Surovčíkovu branku. Na druhé straně centroval od praporku Tošnar, na rozdíl od Zbrojovky ale béčko nedokázalo zakončit. Další roh zahrával sparťanský záložník ve 21. minutě. Jeho přihrávku si zpracoval Rus, který střílel po zemi na bližší tyč. Mucha však balon nepustil do sítě. Proti následné dělovce Jambora zpoza šestnáctky vytáhnul skvělý zákrok Surovčík.
Ve zbytku prvního dějství si oba týmy vypracovaly nadějnou příležitost. Nejprve si na průnikovou přihrávku naběhl Potočný, jeho střela z úhlu však pouze proletěla malým vápnem. Sparťané předvedli pěknou kombinaci po ose Okeke-Hranoš-Šiler. Pokus posledního jmenovaného však vykryl dobře postavený Mucha. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.
Tolik příležitostí nenabídl ani druhý poločas. Tyč sice po standardní situaci trefil Štěpánek, i kdyby však mířil přesněji, radost by mu zhatil ofsajd. O něco více na míči byli domácí, neujal se však ani Potočného centr, ke kterému scházelo Janetzkému pár centimetrů. Patnáct minut před koncem se do ofenzivy dostalo také béčko. Hruška pěkně prošel středem hřiště až do vápna, kde jeho se jeho tečována střela odrazila od břevna přímo do Muchovy náruče.
Na konci zápasu si zbrojovka snažila vytvořit tlak a zvrátit zápas na svou stranu. Byli to ale sparťané, kteří mohli v nastavení rozhodnout. Hruška se hezky uvolnil a poslal do protiútoku své spoluhráče. Michlova střela ze středu vápna však orazítkovala pouze tyč.
Vyjádření trenéra Luboše Loučky:
Ani jeden z týmů nevstřelil branku, i když si myslím, že tomu měly oba blízko. Na konci dne se zrodila remíza, ale divák by nejspíš byl spokojenější, kdyby to skončilo aspoň 2:2 nebo 3:3.
Doufám, že to dnes pro hráče bylo hodně náročné. Připravujeme je pro vyšší soutěže, kde je intenzita daleko vyšší a hraje se ve stejně teplém počasí jako dnes. V první fázi presinku jsme se je paradoxně snažili trochu utlumit a počkat si na správný moment. Brno je ale kvalitní tým. Jsem přesvědčený, že půjdou nahoru.
Okekeho trápil malý zdravotní problém, který není tak velký, abychom o něj přišli na delší dobu.
FC Zbrojovka Brno – AC Sparta Praha B 0:0 (0:0)
ŽK: 86. Šiler. Rozhodčí: P. Hocek – J. Hrabovský, V. Ježek. Návštěva: 1 512.
Sestava Zbrojovky: Mucha – Nový, Štěpánek, Hamza – Kubr (74. Mičuda), Janetzký, Jambor (80. Mateković), Granečný – Texl (67. Polák) – Kronus (74. Šmejkal), Potočný.
Sestava Sparty: Surovčík – Říha, Uhrinčať, Večerka – Penxa, Okeke (58. Hruška), Tošnar, Hodouš (89. Novák) – Rus (75. Michl), Šiler (89. Jedlička), Hranoš (75. Osmani).

Další novinky