Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži B

Porážka v Chrudimi

Béčko na východě Čech vysoko prohrálo

Sdílet

V 7. kole druhé nejvyšší soutěže béčko vyzvalo na venkovním hřišti Chrudim. Sparťané inkasovali již v 15. minutě z pokutového kopu a skóre už otočit ve svůj prospěch nedokázali. Dostali ještě další tři góly, o ten jediný v domácí síti se postaral z přímého kopu Daniel Rus.
Vstup do první půle nemělo béčko ideální. Již ve druhé minutě sice po centru z pravé strany zakončoval Šiler, branku ale netrefil. Hned minutu poté musel rozvíjející se šanci Chrudimi skvělým skluzem Jakub Uhrinčať. Právě slovenský stoper béčka se po patnácti minutách hry zapletl do penaltové situace ve vápně, kterou následně využil domácí Michal Skwarczek.
Netrvalo to dlouho a domácí skórovali znovu. Kapitán Řezníček našel hlavu Daniela Koska, který Heerkensovi v bráně nedal šanci. Z pohledu sparťanů mohlo být ještě hůře o dalších pět minut později, to ale Šimek pálil mimo tři tyče. Poté se ale začali projevovat také směrem dopředu. Ve 35. minutě si postavil volný přímý kop Daniel Rus, který zaskočil brankáře a snížil na 1:2. Ještě do půle mohlo být vyrovnáno, pěkná střela Vojtěcha Nováka z levé strany ale prosvištěla kousek kolem domácí brány.
Ihned po změně stran předvedl pěknou individuální akci Vojtěch Hranoš, který se zbavil několika obránců a dostal se až k pokutovém území. Těsně před ním byl faulován, Daniel Rus ale tentokrát trefil jen zeď. Na druhé straně měl chvíli poté příležitost David Látal, kterého dobře zakřižoval obránce a nedal mu prostor pro kvalitní zakončení.
Po hodině hry už se skóre znovu měnilo, bohužel na straně domácího týmu. Po centru z pravé strany se míč odrazil k Samuelu Šimkovi, který z voleje mířil přesně. Čtvrtou branku v síti Sparty přidal v 71. minutě střídající Marek Kejř. Béčko se v závěru utkání jen marně snažilo o snížení skóre, v Chrudimi tak padlo 1:4.
Vyjádření trenéra Luboše Loučky:
„Utkání ovlivnila penalta a gól na začátku utkání. Věděli jsme, že Chrudim je hodně dobře organizovaná směrem dozadu a je těžké se přes její obranu dostat. Chtěli jsme bezbrankový stav udržet déle, to se ale bohužel nepodařilo.
Druhý gól jsme dostali po centru, kterému předcházela naše ztráta. Tím hráči soupeře chytli vítr do plachet, který jsme ale rychle utnuli gólem na 1:2 a závěr prvního poločasu byl celkově pozitivní. I ve druhém poločase jsme měli více ze hry, ale nedokázali jsme se prosadit a být nebezpeční. Potom jsme dvakrát inkasovali a bylo více méně po zápase.
I když Chrudim změnila trenéra, tak ten dnešní zápas byl z jejich strany, co se týče rozestavení a taktiky, úplně totožný, jako jsme tady hráli na začátku jara. Věděli jsme, jak budou reagovat na naše hráče. Dnes rozhodla efektivita před oběma bránami.“
MFK Chrudim – AC Sparta Praha B 4:1 (2:1)
ŽK: 47. Leitner, 52. Šimek, 57. Kosek. Rozhodčí: A. Trska – P. Líkař, D. Beneš. Návštěva: 1 785.
Sestava Chrudimi: Šerák – Kozojed, Toml, Skwarczek, Leitner – Řezníček – Šimek (86. Whowský), Hrubeš, Bauer (63. Kejř), Kosek (76. Holub) – Látal (76. Černý).
Sestava Sparty: Heerkens – Říha, Uhrinčať, Večerka – Hodouš, Hruška (87. Vitarigov) , Tošnar (72. Okeke), Novák (72. Penxa) – Rus , Šiler (80. Osmani), Hranoš (80. Michl).

Další novinky