Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyU-14

Memoriál Jakuba Rumla

Sparta pořádá turnaj na počest člena Dvorany slávy ACS

Sdílet

AC Sparta Praha bude v sobotu 28. září na Strahově pořádat Memoriál Jakuba Rumla. Turnaj je určený pro kategorii U14 a nese jméno Jakuba Rumla, dlouholetého funkcionáře mládeže Sparty. Představí se na něm celkem šest týmů z Česka, Slovenska, Rakouska a Maďarska.
Den české státnosti ve znamení kvalitního mezinárodního fotbalu hráčů do 14 let na Strahově. Na Memoriálu Jakuba Rumla se představí tyto týmy: AC Sparta Praha, SK Slavia Praha, FC Baník Ostrava, FC DAC 1904 Dunajská Streda, FC RedBull Salzburg a Puskás Akadémia FC.
Hrát se bude v "ligovém" formátu, kdy se každý utká s každým. Všechny týmy tak odehrají pět zápasů, které se budou hrát na 1x 30 minut. Boje začnou v sobotu 28. září v 10:00. Nejvýše postavený tým v tabulce se stane vítězem prvního ročníku turnaje!
Průběh turnaje můžete sledovat zde.

Kdo byl Jakub Ruml?

Jakub Ruml ve Spartě působil dlouhých 26 let a má velkou zásluhu na rozvoji stovek fotbalistů i trenérů. V klubu nejprve vykonával funkci šéftrenéra mládeže. Později se stal sekretářem mládeže a v této pozici byl ve Spartě až do roku 2020, kdy byl uveden do klubové Dvorany slávy. Tehdy jsme s Jakubem Rumlem pořídili podcast Srdce ze železa, který si můžete poslechnout zde.
Jakub Ruml se narodil v roce 1955. Z politických důvodů nemohl studovat vysokou školu a legálně se dlouho nesměl věnovat ani fotbalu. Vše se změnilo až po revoluci v roce 1989. Jakub Ruml si mohl dodělat vysokou školu, konkrétně Fakultu tělesné výchovy Univerzity Karlovy a sportu v a začal se věnovat fotbalu. V roce 1994 pak přišel do Sparty. Jeho bratr Jan Ruml byl v letech 1992–1997 ministrem vnitra.

Další novinky