Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži B

Prohra s Táborskem

V osmém kole druhé ligy jsme podlehli Jihočechům 1:2

Sdílet

Béčko v neděli odpoledne přivítalo na domácí půdě Táborsko. Sparťané šli hned v úvodu utkání zásluhou Radka Šilera do vedení, hosté navíc od 35. minuty hráli bez vyloučeného Foltyna. Využít přesilovku se však béčku nepodařilo. Jihočeši ve druhém dějství zvrátili po brankách Dordiče a Nečase utkání na svou stranu.
Sparťané do utkání vstoupili skvěle. Už ve čtvrté minutě se po první ofenzivní akci prosadil Radek Šiler, který pláchl po levé straně a otevřel skóre utkání! O chvíli později si zajímavou příležitost vytvořil také hostující celek, když byl sražen k zemi Nešický. Sám faulovaný hráč se ujal volného přímého kopu, mířil však nad Surovčíkovu branku.
Další velkou šanci mělo Táborsko v 18. minutě, kdy se za sparťanské stopery dostal Hais. Surovčík se však útočníkovi Táborska vrhl pod nohy a fantastickým zákrokem sebral míč z jeho kopaček. Hosté poté měli více ze hry a dokázali si vytvořit nebezpečné situace, ani jedna z nich ovšem brankou ve sparťanské síti neskončila.
Ve 34. minutě šli fotbalisté hrající v modrých dresech do deseti, druhou žlutou kartu a následně červenou po faulu na Šilera viděl Martin Foltyn. Pět minut před koncem prvního dějství mohla přijít pro jihočeský celek další rána, Penxa ale v obrovské příležitosti balon do branky dostat nedokázal. V síti neskončil ani nepříjemný projektil Mokrovicse, a tak si béčko odneslo do šatny jednobrankový náskok.
Do druhé půle vstoupil aktivněji domácí tým, centrované balony do šestnáctky Táborska ale hostující defenziva odvracela. Tak tomu bylo i v 57. minutě, kdy si ovšem odražený míč našel Mokrovics. Technická rána zpoza šestnáctky těsně minula levou tyč.
A tak Jihočeši trestali. Z volného přímého kopu Skopec trefil ruku ve sparťanské zdi a pískala se penalta. Tu proměnil Bojan Djordjić, který srovnal skóre. Tým trenéra Nádvorníka v poslední desetiminutovce pak přidal ještě jeden gól. Z levé strany hřiště se odhodlal vystřelit Jakub Nečas a na jeho tečovaný pokus Surovčík neměl nárok. Béčko Sparty prohrálo s fotbalisty Táborska 1:2.
Vyjádření trenéra Luboše Loučky:
Měli jsme celkem dobrý vstup do utkání. Vyplynula z toho i červená karta soupeře. Poté jsme si mysleli, že je hotovo. Apelovali jsme na to, že není vyhráno. Nechováme se tak, abychom zápasy dotáhli do vítězného konce.
Můžeme se bavit o nějakých herních principech, ale to v naší nekomfortní situaci nehraje žádnou roli. Zápas jsme měli ve svých rukách, a přesto ho prohrajeme. Doufám, že je to pro nás všechny zásadní lekce.
AC Sparta Praha B – FC SILON Táborsko 1:2 (1:0)
Branky: 4. Šiler – 65. Djordjić (pen.), 84. Nečas. ŽK: 38. Hruška, 62. Uhrinčať, 86. Tošnar – 24. Foltyn. ČK: 34. Foltyn. Rozhodčí: Radina – Lakomý, Malimánek. Návštěva: 684.
Sestava Sparty: Surovčík – Říha (87. Vitarigov), Uhrinčať, Večerka (C) – Hodouš (82. Osmani), Mokrovics (65. Hranoš), Okeke, Hruška (46. Tošnar), Penxa – Rus (82. Michl), Šiler.
Sestava Táborska: Kerl – Schindler, Foltyn, P. Novák (C), Heppner (82. Nečas) – Plachý (76. Mach), Bláha, Skopec – Novotný (39. Koné), Nešický (76. Varačka), Hais (46. Djordjić).

Další novinky