Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

Chyběla uklidňující branka

Filip Panák po první ligové porážce

Sdílet

Ani sparťanský kapitán nedokázal zabránit první ligové prohře svého týmu v sezoně. Po konci utkání Filip Panák na pozápasové tiskové konferenci odpovídal na dotazy novinářů.
O dnešním utkání
Zápas jsme měli dobře rozjetý, přestože jsme tam měli spoustu nevyřešených a nedotažených situací. Vedli jsme 1:0 a měli jsme šance na to přidat druhý gól a uklidnit se. Bohužel jsme pak naopak inkasovali. Byly tam nějaké chyby, ale ty k fotbalu patří. Góly vždy budou padat po chybách. Není to chyba dvou nebo tří hráčů. Jsme jeden tým a jako tým jsme to také měli uhrát. To se nám bohužel nepovedlo.
O prohře jako o facce
Hned po zápase jsem to klukům říkal. Abychom ve fotbale byli lepší, musíme umět přijímat takové facky. Bohužel nás to nepotkalo v ideálním čase. Hráli jsme doma a navíc před duelem Ligy mistrů. Do každého zápasu jdeme s tím, že ho chceme vyhrát. Z tohohle se poučíme víc, než kdybychom ten zápas zvládli. Všichni si uvedomujeme, co se dnes stalo. Musíme to ale hodit za hlavu a jít dál, čekají nás další zápasy. Nesmíme sundat nohu z plynu, když vedeme o jednu branku. Musíme naopak přidat druhou a uklidnit se.
O vlivu Ligy mistrů na domácí soutěž
Primárním cílem je pro nás liga, všechno ostatní je navíc. Je důležité, abychom zvládali zápasy v lize a dělali si dobrou pozici do Evropy. Přestože zápasy nekončí třeba o tři nebo čtyři branky, měli bychom je zvládat vyspěleji a přidat další góly. Vysoké výhry ve fotbale jsou dávno pryč. Na nás se každý připraví a všichni ví, jak na nás hrát. My jsme tu ale od toho, abychom si s tím poradili a tyhle zápasy zvládali.
O nadcházejícím derby
Je to největší zápas v Česku, takže tlak tam byl už před tímto zápasem. Mrzí nás, že jsme dnes ztratili, ale liga je dlouhá. Nesmíme se v tom pitvat. Samozřejmě si řekneme pár věcí, jak tomu do budoucna předejít, ale ve hře je ještě spoustu bodů. Do každého zápasu půjdeme s tím, že ho budeme chtít vyhrát.
O rozhodujících momentech
Bylo to o tom druhém gólu. Situací, kdy jsme šli například čtyři na tři, jsme tam měli dost. Kolikrát jsme to řešili dost lehkovážně a nic jsme z toho neměli. Taková řešení si můžeme dovolit, když vedeme o více gólů, ne však o jednu branku. Pak nás to sráží dolů, přijde jedna situace, kterou nevyřešíme, a dostaneme gól.

Další novinky