Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyU-14

Úvodní ročník Memoriálu Jakuba Rumla

Vítězem turnaje U14 se stala Dunajská Streda

Sdílet

V sobotu 28. září se odehrál první ročník sparťanského turnaje pro kategorii U14 na počest bývalého funkcionáře ACS Jakuba Rumla. Souboje na Strahově přinesly mnoho pohledných akcí a pěkných gólů, po kterých se ze zisku zlatých medailí radovali hráči ze slovenské Dunajské Stredy.
Na turnaji startovalo celkem pět celků kategorie U14 ze tří zemí: AC Sparta Praha, SK Slavia Praha, FC Baník Ostrava, FC DAC 1904 Dunajská Streda a Puskás Akadémia FC. Předem avizovaný účastník FC Red Bull Salzburg se nakonec na turnaji nepředstavil, neboť před odjezdem do Prahy tým skolila nemoc.
V Praze se tak odehrálo celkem deset utkání. Sparťané ve svém prvním představení vyzvali maďarský Puskás Akadémia FC, se kterým remizovali 1:1. Smírně skončil i druhý zápas proti Baníku. Ten měli sice skvěle rozehraný, i přes dvougólové vedení ale nakonec brali jen bod.
Po vyhraném derby sehráli svěřenci trenéra Tomáše Kabeláka důležitý zápas s Dunajskou Stredou, ve kterém ještě mohli zabojovat o celkové vítězství. I v tomto utkání vedli, soupeř ale v posledních minutách utkání otočil ve svůj prospěch. Hráči Sparty tak na turnaji získali ze čtyř klání pět bodů.
Výsledky Sparty:
AC Sparta Praha – Puskás Akadémia FC 1:1
Gól ACS: Hašler.
AC Sparta Praha – FC Baník Ostrava 2:2
Góly ACS: Press, Hašler.
AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 2:0
Góly ACS: Ježek, Židlík.
AC Sparta Praha – FC DAC 1904 Dunajská Streda 2:3
Góly ACS: 2x Vitarigov.
V ostatních utkáních například Dunajská Streda porazila Slavii 2:0. V jediném utkání na turnaji bez českého účastníka Puskás Akadémia prohrála s DACem 0:3 a v souboji Slavie s Baníkem byli úspěšnější Slezané. Turnaj uzavřela remíza Dunajské Stredy s Baníkem Ostrava.
Ostatní výsledky:
FC DAC 1904 Dunajská Streda – SK Slavia Praha 2:0
Puskás Akadémia – FC DAC 1904 Dunajská Streda 0:3
FC Baník Ostrava – Puskás Akadémia FC 1:2
SK Slavia Praha – FC Baník Ostrava 0:2
Puskás Akadémia FC – SK Slavia Praha 0:1
FC DAC 1904 Dunajská Streda – FC Baník Ostrava 1:1
Konečné pořadí:
  1. FC DAC 1904 Dunajská Streda
  2. AC Sparta Praha
  3. FC Baník Ostrava
  4. Puskás Akadémia FC
  5. SK Slavia Praha
Hlavní trenér Tomáš Kabelák hodnotí turnaj: „Cílem turnaje bylo sehrát kvalitní vyrovnaná utkání, a to se ve všech případech podařilo. Nejlepší zápas jsme odehráli proti maďarskému soupeři, kde jsme nechytili začátek, ale drtivou většinu utkání jsme předváděli rychlý a nápaditý fotbal. Výsledkem byla pěkná vyrovnávací branka po kombinaci. V zápase s Baníkem jsme nedokázali udržet tempo utkání po celý zápas a nechali jsme soupeře v posledních deseti minutách vyrovnat
Utkání proti Slavii bylo asi nejméně kvalitní, i tak se nám podařilo vstřelit dva góly a zvítězit. V souboji s DAC jsme ještě pár minut před koncem vedli, ale asi by bylo nespravedlivé, kdybychom soupeře porazili. Jeho rychlí útočníci nám dělali problémy po celý zápas. Mrzí mě, že jsme se nemohli konfrontovat v plné síle z důvodu mnoha absencí, ale určitě jsme podali výkony, se kterými můžeme být spokojeni.“

Další novinky