Ligová fotbalová asociaceChance Liga
Reportáže

Prohra s lídrem soutěže

Oslabená rezerva se Zlínem prohrála o dvě branky

Sdílet

Sparťanská rezerva v rámci 11. kola Chance Národní Ligy zajížděla na Moravu, kde se střetla se Zlínem na jeho půdě. Domácí byli od začátku aktivnější a zásluhou proměněné penalty Vukadina Vukadinoviće šli v 11. minutě do vedení. Ten samý hráč pak ve 35. minutě nacentroval na hlavu Tomáše Poznara, který zvyšoval na konečných 2:0. Červenou kartu na naší straně navíc v 67. minutě viděl Jakub Uhrinčať.
Do zápasu lépe vstoupili domácí fotbalisté, ti si hned v úvodu díky Vukadinovićovi vypracovali zajímavou příležitost, srbský křídelník však mířil těsně nad Surovčíkovu branku. Na druhé straně poté mezi sebou dobře zakombinoval L. Penxa s Rusem, střela prvně jmenovaného však byla zblokována na rohový kop. Uběhlo deset minut zápasu a Ševci po faulu na Didibu dostali v podobě pokutového kopu velkou šanci k otevření skóre duelu. A také ji využili. Vukadin Vukadinović nezaváhal a bylo to 1:0 pro domácí.
Po necelé půlhodině hry mohlo být srovnáno. K míči se na hranici velkého vápna dostal Mokrovics, jeho zajímavý pokus ovšem proletěl jen těsně vedle zlínské branky. Ve 35. minutě už se diváci na zlínské Letné druhé branky dočkali, ovšem balon skončil znovu v naší síti. Aktivní Vukadinović balon ze standardní situace posadil na hlavu Tomáši Poznarovi a Zlín vedl už 2:0. Do poločasové přestávky tak svěřenci Luboše Loučky šli s dvougólovým mankem.
Ve druhém dějství navíc červenou kartu za zákrok na unikajícího záložníka ve žlutomodrých barvách Tkáče viděl Jakub Uhrinčať a naše rezerva tak musela zbytek utkání dohrávat v početní nevýhodě. Ve zbytku druhého poločasu se už nic závažnějšího nestalo a rezerva Sparty tak na půdě Zlína prohrála 0:2.
Vyjádření trenéra Luboše Loučky:
Ztratili jsme zápas kvůli tomu, jak jsme vstoupili do prvního poločasu. Chyběla nám energie a sebedůvěra. Věděli jsme, že jsou silní ze standardních situací, i tak jsme ale udělali spoustu faulů kolem velkého vápna, zbytečně jsme se dostali pod tlak. Fotbal je v tomhle spravedlivý.
FC Zlín - AC Sparta Praha B 2:0 (2:0)
Branky: 11. Vukadinović, 36. Poznar. ŽK: 12. Vukadinović, 47. Didiba – 75. Hodouš. ČK: 67. Uhrinčať. Rozhodčí: Vokoun – Lakomý, Bureš. Návštěva: 2193.
Sestava Zlína: S. Dostál – Kopečný, Simerský (C), Černín, Nombil – Didiba, Machalík (90+1. Kulíšek) – Vukadinović (90+1. Reiter), Tkáč (81. Buchvaldek), Načkebia (70. Š. Polášek) – Poznar (90+1. Bránecký).
Sestava Sparty: Surovčík – F. Říha, Uhrinčať, Večerka (C) – Hodouš, Okeke, Tošnar, L. Penxa (78. V. Novák) – Mokrovics (63. Hranoš), Michl (63. Šiler), Rus (63. Horák).

Sdílet

    Další novinky