Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Co neminout ve Stuttgartu?

VfB sídlí v hlavním městě spolkové země Bádensko-Württembersko

Sdílet

Už v úterý vyzveme ve druhém zápase ligové fáze Champions League celek ze Stuttgartu. Hlavní město spolkové země Bádensko-Württembersko se pyšní několika významnými památkami, kterými vás provedeme ve spolupráci s cestovní kanceláří Alexandria.
Schlossplatz
Srdce Stuttgartu a hlavní náměstí města, které je obklopeno historickými budovami a obchody. Místo je ideální pro procházky, odpočinek v jedné z mnoha kaváren nebo prozkoumání blízkých historických památek jako je Nový zámek.
Stuttgartská státní galerie (Staatsgalerie Stuttgart)
Toto muzeum založené v 19. století je domovem významných sbírek evropského umění od 14. do 21. století. Kromě stálých expozic, které zahrnují díla mistrů jako Rembrandt a Rubens, pořádá galerie také dočasné výstavy zaměřené na moderní umění. Architektura samotné budovy kombinuje historické a moderní prvky.
Stiftskirche
Tento kostel, který se tyčí nad historickým centrem města, je jedním z nejstarších a nejvýznamnějších církevních památek ve Stuttgartu. Jeho charakteristické dvojité věže a gotická architektura přitahují pozornost návštěvníků. Interiér kostela ukrývá několik historických památek a nabízí klidný prostor pro rozjímání.
Kunstmuseum Stuttgart
Moderní muzeum, které je známé svou sbírkou současného umění a díly německého expresionismu. Budova muzea je architektonickým klenotem díky své skleněné fasádě a inovativnímu designu, který nabízí úchvatné pohledy na město.
Stuttgartská opera
Renomovaná opera, která je pravidelně oceňována jako jedna z nejlepších na světě. Budova opery je sama o sobě architektonickým skvostem a její akustika je vynikající. Návštěvníci mohou zažít širokou škálu představení, od klasických operních děl až po moderní inscenace. Nezapomenutelný zážitek pro milovníky hudby.
Markthalle Stuttgart
Krytý trh, který se širokou škálu místních i mezinárodních potravin. Návštěvníci zde mohou ochutnat tradiční švábské speciality nebo si zakoupit čerstvé suroviny a delikatesy z celého světa.
Muzeum Mercedes-Benz
Toto architektonicky impozantní muzeum nabízí fascinující cestu časem, která ukazuje více než 130 let historie automobilů. Návštěvníci mohou obdivovat přes 160 vozidel, od prvních vynálezů až po nejnovější modely. Zajímavostí je, že expozice jsou uspořádány ve spirále, která symbolizuje evoluci automobilového průmyslu. Pro milovníky aut je to místo, kde mohou vidět nejen technický pokrok, ale i kulturní dopad této ikonické značky.
Wilhelma
Tato zoologická a botanická zahrada je unikátní kombinací přírodních krás a architektonického umění. Wilhelma byla původně postavena jako královská rezidence v maurském stylu a dnes se může pochlubit jednou z nejrozmanitějších sbírek zvířat a rostlin v Evropě. Návštěvníci mohou obdivovat exotická zvířata i krásné zahrady.
Neues Schloss
Nový zámek ve Stuttgartu je jedním z nejvýznamnějších barokních paláců v Německu. Jeho návštěva je nezbytná pro milovníky historie a architektury. Uvnitř paláce se nachází mnoho krásných sálů a galerií, které ukazují bohatství a krásu tohoto místa. Nezapomeňte se projít také po krásných zahradách, které jsou součástí palácového komplexu.
Killesberg Park
Oblíbený park pro relaxaci s krásnými zahradami, jezery a vyhlídkovou věží.
Muzeum Porsche
Fanoušci sportovních vozů si přijdou na své v tomto moderním muzeu, které se zaměřuje na historii a úspěchy značky Porsche. Mezi vystavenými exponáty najdete legendární modely jako Porsche 356 a 911. Muzeum nabízí také interaktivní expozice, kde se návštěvníci mohou dozvědět více o technologických inovacích a závodních úspěších.

Další novinky