Ligová fotbalová asociaceChance Liga
Reportáže

V Líšni nerozhodně

Rezerva dotáhla dvoubrankovou ztrátu a z Brna veze bod

Sdílet

Sparťanský B-tým v dohrávce 9. kola Chance Národní Ligy zajížděl do jihomoravské metropole, kde se střetl s tamní Líšní. Ta si během prvního poločasu vytvořila dvougólové vedení, Loučkovi svěřenci ho však díky brankám Lukáše Penxy a Hynka Hrušky dokázali smazat. Hranoš s Okekem navíc ještě neproměnili pokutové kopy.
Do duelu v Líšni vstoupila lépe Sparta. Ta hned od úvodní minuty držela míč více na svých kopačkách a také to byla ona, která si připravila první vážnější příležitost. Michl odcentroval z levé strany do pokutového území, kde balon našel Lukáše Penxu, jenž se pokusil vystřelit z otočky. Jeho pokus se odrazil k Hranošovi, jehož střelu levačkou však Vajner lapil.
Další velká šance naší rezervy přišla ve 12. minutě. Šiler posunul míč do vápna na Hranoše, který se z úhlu snažil překonat gólmana domácích, sparťanský záložník ovšem přestřelil. Po čtvrt hodině hry si dobrou akci vytvořila také Líšeň. Aldinův ostrý centr měl dobré parametry, útočník domácího celku ale na balon těsně nedosáhl. Ve 33. minutě už to ovšem domácímu týmu vyšlo. Dudlův roh byl prodloužený až k Martinu Rolinkovi, který se nemýlil a otevřel skóre.
Uběhly sotva tři minuty a bylo to už o dvě branky. Nalezinek nejprve skvěle zasáhl proti Rolinkovi, jenže vyražený míč se dostal k Dušanu Jokovičovi a ten balon dopravil do sítě, 2:0. Žádná branka už v prvním dějství nepadla a tak se do poločasové přestávky šlo za stejného stavu.
Po deseti minutách druhého poločasu byl ve vápně Líšně sražený k zemi Hodouš a následně nařízenou penaltu zahrával Vojtěch Hranoš. Ten však trefil pouze pravou tyč Vajnerovy branky. V 67. minutě už se ale Loučkovi svěřenci dočkali. Míč se po rohovém kopu odrazil k Okekemu, dále se k balonu dostal Šiler, jenž přiťukl Lukáši Penxovi a ten krásnou ranou snížil na 1:2 z našeho pohledu. Deset minut před koncem po pravé straně s balonem uháněl domácí Vlasák, který měl před brankou na malém vápně úplně volného Silného. K tomu se však míč díky výbornému obrannému zákroku Večerky nedostal.
A tak si na druhé straně v 86. minutě vzal slovo Hynek Hruška a srovnal na 2:2. A mohlo být ještě mnohem lépe, fotbalisté Líšně se podruhé v zápase dopustili přestupku ve vlastní šestnáctce a rozhodčí nařídil druhý pokutový kop pro sparťanské béčko. Tentokrát si balon postavil Okeke, ale ani on svou možnost z penalty nevyužil a utkání v Brně tak skončilo nerozhodně 2:2.
Vyjádření trenéra Luboše Loučky:
Viděl jsem utkání, kde hrálo jenom jedno mužstvo a tím jsme byli my. Hodnotí se mi to trochu smutně, protože kluci předvedli výkon, který by si zasloužil tři body. Nedali jsme navíc ještě dvě penalty, ale na kluky jsem za dnešek pyšný.
Celý zápas jsme hráli do zahuštěného bloku, jejich gameplan jsme přečetli, ničím nás nepřekvapili. Většinu zápasu hráli i v šesti lidech vzadu a překonat to je těžké, ale i přesto si myslím, že jsme ve druhém poločase měli dost příležitostí na to, abychom nějaké branky vstřelili. Možná nám dnes chyběla trošku větší kvalita ve finální fázi a trochu štěstí, to nás obralo o dva body.
I když jsme dostali na 2:0, tým se nepoložil a hrál trpělivě.
Za anglické týdny jsme rádi, je to něco, co jsme si celou dobu přáli. Pro kluky a jejich vývoj to je dobře, kondičně jsou dobře připraveni. Obecně se tam dnes objevilo spoustu věcí, které si můžeme přenést do dalších zápasů.
SK Líšeň - AC Sparta Praha B 2:2 (2:0)
Branky: 33. Rolinek, 36. Joković – 67. L. Penxa, 87. Hruška. ŽK: 55. Polášek, 76. Rolinek, 89. Jokovič – 28. Penxa L., 42. Hodouš, 93. Nalezinek. Rozhodčí: J. Beneš – Mikeska, Bureš. Návštěva: 519.
Sestava Líšně: Vajner – Silný (87. Tauš), Ilko (29. Otrísal), M. Jeřábek (C), Dudl (69. Vlasák), Rolinek, Aldin (69. Mionić), M. Polášek (87. M. Mach), Sedlák, Lutonský, Joković.
Sestava Sparty: Nalezinek – Hodouš, Tošnar, M. Jedlička, Michl (67. Hruška), Šiler, F. Říha, Okeke, Večerka (C), Hranoš, L. Penxa.

Sdílet

    Další novinky