Ligová fotbalová asociaceChance Liga
Novinky

Ženy ovládly derby pražských S

Slavii porazily o čtyři branky

Sdílet

Sparťanky si v prvním derby sezony poradily se svými soupeřkami ze Slavie, které porazily 5:1. Úvodní branku zápasu vstřelila Franny Černá. 
Ve sportovním areálu na Proseku byly naplněné tribuny, když derby pražských S začalo. První minuty utkání nepřinesly žádné vyložené šance. Ve 20. minutě se k zakončení dostala Aneta Polášková, kterou ale vychytala brankářka Votíková.

O deset minut později už ale sparťanky slavily první branku utkání. Laura Retkesová prošla středem hřiště a poslala míč na Franny Černou. Té se napřed vystřelit nepodařilo, ale po nedorozumění brankářky a obránkyně Slavie se k míči opět dostala a míč nakonec do branky dotlačila.

Ve 32. minutě vyslala Antonie Stárová krásnou přihrávkou do úniku Anetu Poláškovou. Ta vystřelila zpoza vápna a propálila brankářku Votíkovou.

Následoval druhý poločas, který lépe začali domácí hráčky. Po rohu Slavie se do úniku dostala Michaela Khýrová. Ta napřed předběhla jednu z obránkyň a následně obehrála i Votíkovou. Poté jen uklidila míč do prázdné branky.

V 55. minutě nás do čtyřbrankového vedení dostala Radka Paulenová, která se ve vápně dostala k odraženému míči, který uklidila do volné brány.

Slávistkám se v 70. minutě podařilo snížit po gólu Kláry Cvrčkové. Na odpověď ale sparťanky dlouho nečekaly. O čtyři minuty později se trefila Natalie Beckman.

Naše holky zvítězily v domácím derby 5:1 a osamostatňují se na čele ligové tabulky.

AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 5:1 (2:0)
Góly: 30. Černá, 33. Polášková, 49. Khýrová, 55. Paulenová, 74. Beckman – 70. Cvrčková

Sestava Sparty: Položen –  Dědinová (61. Bertholdová), Sonntagová, Bartoňová – Retkesová (72. Beckman), Kotrčová – Stárová (81. Kaláberová), Černá –  Paulenová (72. Chang), Polášková (72. Trachtová), Khýrová

Sdílet

    Další novinky