Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži B

Výhra nad Prostějovem

Sparťanské béčko nadělilo Prostějovu pět branek a bere tři body

Sdílet

Sparťanská rezerva ve 12. kole Chance Národní Ligy přivítala Prostějov, který se v tabulce před utkáním nacházel na desáté příčce tabulky. Do duelu vstoupili lépe právě hosté, kteří si v úvodu zápasu vytvořili zajímavé situace, z čehož pramenilo i jejich vedení. Odpověď pak srovnávací brankou přinesl Lukáš Penxa. Do poločasu padly ale ještě dva góly, nejprve se prosadili opět Prostějovští, poté ovšem na 2:2 srovnal Radek Šiler. Ve druhém dějství už branky střílela pouze naše rezerva, svými druhými góly se do statistik zapsali Penxa se Šilerem, na konečných 5:2 pak upravoval Daniel Michl.
Do utkání na Žižkově vstoupil lépe hostující celek, ten v 6. minutě měl blízko tomu, aby otevřel skóre. Hrdlička ve vápně přihrál pod sebe na žáka, který však v tutové šanci ani netrefil branku. O tři minuty později to už ale Prostějovu vyšlo. Centr z pravé strany si ve vápně našel Tomáš Jedlička a poslal balon za Surovčíkova záda. Uběhly další tři minuty a prostějovští fotbalisté se dostali do další obrovské příležitosti. Rychlý přechod do útoku přinesl hostům zakončení z malého vápna, které měl na svědomí Lima. Říha ale jeho pokus přizvedl nad branku a zabránil tím gólu.
První zajímavou akci si po více než čtvrthodině hry vypracovala také naše rezerva. Na hranici velkého vápna se k balonu dostal Tošnar, jeho pokus levačkou však letěl vedle prostějovské branky. Přišla 26. a bylo srovnáno. Hranošův centr z pravé strany si našel Lukáš Penxa a parádní hlavičkou uklidil míč do branky, 1:1. Slovo si ovšem pět minut před odchodem do šaten vzali znovu hosté, na hranici vápna byl připravený Leandro Lima, jehož utažená střela zaplula k pravé tyči. To ale z prvního poločasu nebylo všechno. V nastaveném čase ještě Večerka na levé straně zatáhl míč a přihrál pod sebe, kde už si s balonem věděl rady Radek Šiler a srovnal na 2:2.
Ve druhém dějství se dlouho nic nedělo, v 67. minutě si však naše béčko připravilo parádní akci po trase Penxa, Hranoš a Šiler. Poslední jmenovaný se po centru Hranoše dostal do zakončení, ale v těžké pozici míč do branky dostat nedokázal. V 69. minutě už ale ano! Okeke poslal do vápna přízemní centr, který i díky jemné teči gólmanovi Vejmolovi nadělal problémy a Radek Šiler nás svým druhým gólem v zápase poslal do vedení. Gólové hody ani zdaleka na Žižkově nekončily. Rus čtvrt hodiny před koncem po presinku skvěle získal balon, který sebral Lukáš Penxa a svým druhým gólem v utkání zvýšil na 4:2.
Do gólových statistik se zapsal také Daniel Michl. Čerstvý Novák poslal ve skluzu míč do vápna, kde už byl právě Michl připravený a upravil na konečných 5:2. V poslední desetiminutovce byl za druhou žlutou kartu kartu vyloučen Nelson Okeke, který tak předčasně musel opustit hřiště. Snad největší šanci ke skórování měl Prostějov až v úplném závěru dnešního klání, když odhlavičkovaný míč spadl až na nohu Šindeláře, jenž se nerozpakoval a orazítkoval břevno. Nic dalšího se už poté v zápase nestalo a sparťanské béčko tak celek z Prostějova porazilo 5:2.
Vyjádření trenéra Luboše Loučky:
V utkání byly důležité reakce na góly, které jsme inkasovali, to jsme zvládli dobře. Ale zasloužili jsme si určitě vyhrát. Prohra o tři góly pro soupeře však musí být krutá, protože v prvních dvaceti minutách měli hodně šancí ke skórování.
Ve druhém poločase jsme měli větší kvalitu, intenzita v protiútocích, které jsme měli, byla klíčová.
AC Sparta Praha B – 1. SK Prostějov 5:2 (2:2)
Branky: 25. L. Penxa, 45. Šiler, 69. Šiler, 75. L. Penxa, 77. Michl – 9. Hrdlička, 41. Lima. ŽK: 43. a 83. Okeke, 90+2. Surovčík – 36. Hrdlička, 52. Matoušek. ČK: 83. Okeke. Rozhodčí: Vokoun – Hádek, Pfeifer. Návštěva: 324.
Sestava Sparty: Surovčík – F. Říha, Uhrinčať, Večerka (C) – Hodouš (76. V. Novák), Okeke, Tošnar (70. M. Jedlička), L. Penxa – Hranoš (64. Michl), Šiler, Mokrovics (64. Rus).
Sestava Prostějova: Vejmola – Lehovec, Ševčík, Šindelář, Carneiro – Slaměna (76. Koudelka), Hrdlička (87. R. Látal) – T. Jedlička (76. Matocha), Lima (87. Vybíral), Matoušek (61. Bartolomeu) – Žák.

Další novinky