Ligová fotbalová asociaceChance Liga
Informace

Ocenění pro Miladu Vrbickou

Sparťanská fyzioterapeutka obdržela malou plaketu Ceny Dr. Václava Jíry

Sdílet

Ve středu se na Chodově uskutečnilo slavnostní předávání Cen Dr. Václava Jíry. Toto ocenění se každoročně uděluje osobnostem, které se významně zasloužily o rozvoj českého fotbalu. Mezi letošními oceněnými, které vybral výkonný výbor FAČR, se nachází i výrazná postava spjatá se Spartou – fyzioterapeutka Milada Vrbická v klubu působí už od prosince 1975.
Uznávaná sportovní fyzioterapeutka, lékařka a duše sparťanského stadionu doposud prožila v klubu neuvěřitelných 49 let, během nichž zažila téměř vše – od řady mistrovských titulů, přes zápasy na stadionu Realu Madrid, návrat Sparty do ligy, až po divoké výjezdy na východ Evropy. Nyní si vysloužila malou plaketu Ceny Dr. Václava Jíry.
Do tehdy druholigové Sparty přišla Milada Vrbická z pozice vedoucí rehabilitačního oddělení Nemocnice pod Petřínem. Kromě péče o fotbalisty Sparty se významně podílela na formování fyzioterapeutické praxe v českém sportu. Mezi lety 1984 až 1994 působila také jako fyzioterapeutka českých tenisových výběrů pro Fed Cup a přispěla ke třem triumfům. V realizačním týmu A-mužstva Sparty pracovala při zápasech pořádaných asociací UEFA až do roku 2006.
V roce 2015 byla jako první žena uvedena do Dvorany slávy AC Sparta Praha za své mimořádné zásluhy na rozvoji hráčského zázemí a péči o zdraví sportovců.
Milado, děkujeme za vše a gratulujeme k Ceně Dr. Václava Jíry!

Sdílet

    Další novinky