Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži B

Oslabená rezerva padla v Olomouci

Na Hané jsme vedení neudrželi a do Prahy se vracíme bez bodů

Sdílet

Sparťanské béčko se po reprezentační přestávce vrátilo do zápasového kolotoče, když se na Hané střetlo s B-týmem olomoucké Sigmy. Vstup našemu týmu do utkání vyšel skvěle, po čtvrt hodině hry se totiž prosadil Daniel Michl. O chvíli později ale červenou kartu viděl Roman Horák a domácí nakonec zápas po brankách Martina Pospíšila, Jáchyma Šípa a Kennetha Ikugara, otočili a zvítězili 3:1.
Do zápasu 13. kola Chance Národní Ligy vstoupil lépe náš tým. V 7. minutě měl první velkou šanci zápasu Lukáš Penxa, který se po skvělé kombinaci s Jedličkou dostal do zakončení, ovšem branku obstřelem těsně minul. Po čtvrthodině hry už to ale Loučkovým svěřencům vyšlo. A opět v tom měl prsty Lukáš Penxa. Levý wingbek poslal do vápna centr, který byl sražený a nadělalo to tak potíže gólmanovi domácích, který tak jenom balon vyrazil nad sebe, kde už byl připravený Daniel Michl a poslal nás do vedení.
Jen o minutu déle však za svůj nevybíravý zákrok uviděl červenou kartu Roman Horák a utkání na Hané tak sparťanská rezerva přes sedmdesát minut hrála v početní nevýhodě. Ve 25. minutě měl do té doby největší šanci Olomouce Pospíšil, jeho pokus ze střední vzdálenosti ale i díky skvělému zákroku Surovčíka skončil na břevně. Ve 37. minutě už to ovšem olomouckému kapitánovi Martinu Pospíšilovi vyšlo. Postavil se k volnému přímému kopu a krásnou ranou do šibenice nedal Surovčíkovi šanci. Domácí ještě v prvním dějství strhli vedení na svou stranu, Langer střílel na zadní tyč, míč propadl až k Jáchymu Šípovi, jenž dostal domácí do vedení.
Na rozdíl dvou branek poté v 57. minutě zvýšil Kenneth Ikugar. Tomu z levé strany poslal balon do vápna střelec druhého olomouckého gólu, Jáchym Šíp, a bylo to už 1:3 v náš neprospěch. O pět minut déle si vypracoval zajímavou příležitost i náš celek, Jedlička dobrou průnikovkou našel Penxu, který tlačil balon před branku Olomouce, defenziva domácích ale na poslední chvíli nebezpečí zažehnala. V závěru utkání hřiště ještě vinou zranění musel opustit kapitán našeho béčka Dalibor Večerka a sparťané tak duel v Olomouci museli dohrávat v devíti lidech. Na výsledku to však nic nezměnilo a z Androva stadionu se tak vracíme bez bodů.
Vyjádření trenéra Luboše Loučky:
Do utkání jsme měli velmi dobrý vstup. Kluci do toho vstoupili sebevědomě a drželi se gameplanu, na kterém jsme se před utkáním shodli. Utkání jsme uchopili do dobrých rukou a z toho pramenil i ten první gól, který jsme dali. Zápas se pak ale červenou kartou ovlivnil, zásadní byl ovšem nejspíše ten třetí gól, který už utkání ukončil.“
SK Sigma Olomouc B - AC Sparta Praha B 3:1 (2:1)
Branky: 36. Pospíšil, 42. Šíp, 56. Ikugar – 16. Michl. ŽK: 65. Dohnálek – 74. Večerka, 77. V. Novák. ČK: 17. Horák. Rozhodčí: Opočenský – Kotík, Dresler. Návštěva: 298.
Sestava Olomouce: Koutný – Slavíček, Dohnálek (72. Bednár), Leibl, Elbel – Šíp (89. Zahradníček), Israel (60. Jalovičor), Pospíšil (C) – Langer (89. Martin Škoda), Křišťál – Ikugar (72. Proniuk).
Sestava Sparty: Surovčík – Hodouš (66. V. Novák), M. Jedlička (66. Tošnar), Michl (76. Osmani), Šiler, F. Říha, Uhrinčať, Večerka (C), Rus (46. Hranoš), L. Penxa (76. Goljan), Horák.

Další novinky