Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na utkání MOL cupu proti Zbrojovce Brno v prodeji zde.

ReportážeMuži B

Těsná porážka se Žižkovem

V závěru utkání ještě přišlo drama, vyrovnat však už naše béčko nedokázalo

Sdílet

V rámci 14. kola Chance Národní Ligy se v pražské klasice naše rezerva střetla v tradičním souboji se žižkovskou Viktorií, která se nachází v horních patrech tabulky. Náš soupeř do utkání vstoupil lépe, neboť si díky trefám Tomáše Necida a Václava Proška v rychlém sledu po sobě vytvořil dvougólové vedení. Béčko se dokázalo prosadit až v závěru duelu, když se trefil Lukáš Penxa. Na vyrovnání už ovšem nedosáhlo a z pražského souboje tak odešlo s porážkou o jednu branku.
Na první šanci utkání fanoušci na Žižkově nemuseli čekat příliš dlouho. Už v první minutě se totiž po pěkné akci na trase Rus, Penxa a Šiler, poslední jmenovaný dostal až do zakončení, jeho pokus však defenziva Viktorie odvrátila na rohový kop. Poté se dlouho, až do 19. minuty, nic závažnějšího nedělo. Pak ale dlouhý balon za obranu dostal Tomáš Necid, který si s ním dokázal poradit a zakončením o břevno přeloboval Nalezinka. Uběhly sotva tři minuty a bylo to už o dvě branky. Spolupráce Vaníčka s Klusákem skončila přihrávkou na penaltu, kde stál osamocený Václav Prošek a poslal žižkovské fotbalisty do dvougólového vedení. A za stejného stavu se šlo také do poločasové přestávky.
Ve druhém dějství se po pěti minutách hry k zakončení v naší šestnáctce dostal Batioja, mířil však těsně vedle levé tyče Nalezinkovy branky. Na druhé straně se do dobré pozice dostal Lukáš Penxa, jeho projektil byl ale sražený na rohový kop. Naše rezerva poté obléhala polovinu Viktorky, ovšem náznaky šancí a centrované balony úspěšné nebyly. A tak v 66. minutě mohl na rozdíl tří branek na druhé straně zvýšit svým druhým gólem v zápase Necid, jeho snažení ale bylo zmařené skvělým obranným zákrokem naší defenzivy. Blížil se závěrečný hvizd a aktivní Lukáš Penxa se přeci jen dočkal! Sparťanský wingbek se po pěkné kombinaci dostal z druhé vlny do zakončení a střelou k levé tyči obstřelil Melichara. Vyrovnat však už Loučkovi svěřenci nestihli a z duelu se Žižkovem tak odešli s těsnou porážkou.
Vyjádření trenéra Luboše Loučky:
Pokaždé, když prohrajete, se vám zápas nehodnotí úplně dobře. Faktem je, že jsme hráli proti týmu, kterému se od začátku sezony daří. Druhým faktem je, že jsme jim to zejména v prvním poločase ulehčili.
Ve druhém poločase jsem cítil, že jsme na hřišti, v minimálně určitých fázích, tak, jak jsme chtěli být. V prvním poločase nám chybělo sebevědomí, jak v obranné, tak v útočné fázi.“
AC Sparta Praha B – FK Viktoria Žižkov 1:2 (0:2)
Branky: 90. L. Penxa – 19. Necid, 22. Prošek. ŽK: 34. Hodouš, 82. Večerka – 36. Jirásek, 79. Necid, 90+4. Sixta. Rozhodčí: Pechanec – Malimánek, Marek. Návštěva: 1 618.
Sestava Sparty: Nalezinek – F. Říha, Večerka (C), M. Jedlička – Hodouš (72. Hruška), Okeke, Tošnar (72. V. Novák), L. Penxa – Michl (64. O. Penxa), Šiler, Rus (87. Osmani).
Sestava Žižkova: Melichar – M. Richter, Broukal, Fišl, Klusák – Vaníček (70. M. Hönig), Jirásek (C) (84. Tregler), Petrák, Batioja (90+2. Sixta) – Prošek (70. Muleme) – Necid (84. Sodoma).

Další novinky