Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

ReportážeMuži B

Béčko porazilo Teplice

B-tým vyhrál první zápas Tipsport ligy

Sdílet

Týden po konci ligového podzimu zahájilo béčko své letošní představení v Tipsport lize. Na umělé trávě v Tréninkovém centru na Strahově porazilo ligové Teplice jasným poměrem 4:1!
V sestavě Sparty dostali šanci především náhradníci a také navrátilci z podzimních hostování. První branku zápasu dali hostující Teplice ve 22. minutě. Z levého křídla přišel zpětný balon na malé vápno, kde dobíhal z druhé vlny stoper Chaloupek a levačkou nekompromisně napálil míč o břevno do sítě za zády Nalezinka.
Vyrovnání i následná otočka na sebe nenechaly dlouho čekat. Ve 28. minutě dostal dovnitř vápna přihrávku senegalský záložník Cissé, který je společně se Syllou v týmu na testech. Ten se s míčem otočil a nártem jej vyslal po zemi s odrazem vzdálenější tyče do branky. Minutu poté pokazil rozehrávku teplický brankář, míč se odrazil k Turynovi, který téměř z půlky hřiště trefil přesně odkrytou branku poslal nás do vedení.
1 / 92
Ve druhém poločase sparťané i nadále určovali tempo zápasu a dobře fungovala také provedená střídání. V 60. minutě přišel na hřiště Váňa, který o minutu později dostal přihrávku do náběhu a z poměrně velkého úhlu propálil na zadní tyč Němečka. Další minutu na to se sparťané vykombinovali téměř až od brankové čáry Nalezinka. Kombinaci u levé pomezní čáry rychle přenesl dlouhým balonem na druhou stranu Gedeon, přímo do běhu Váňovi. Ten míč vedl od lajny na střed a levačkou přidal krátce po svém příchodu na hřiště i druhou branku. Kromě výše zmíněných situací měli sparťané ještě několik dalších dobrých příležitostí, ale skóre se už neměnilo.
Další zápas čeká mladé sparťany v pátek. V druhém utkání Tipsport ligy se představí v Pardubicích na stadionu Pod Vinicí od 10:30.
AC Sparta Praha B – FK Teplice 4:1 (2:1)
Góly: 28. Cissé, 29. Turyna, 61. a 63. Váňa - 22. Chaloupek
Sestava Sparty B:
Nalezinek – Hodouš (46. Borkovec), Kaštánek (60. Jelínek), Hušek, Ambler (46. Horák D.) – Jonáš, Cissé (60. Gedeon), Šimáček – Sylla (60. Váňa), Turyna (46. Novotný), Goljan (46. Lehocký).
Zahajovací sestava Teplic:
Němeček – Chaloupek, Kodad, Vachoušek, Lukáš, Čičovský, Hadinec, Čerepkai, Mareček, Tsykalo, Procházka.

Další novinky