Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyŽeny A

Masaryk po derby: Vyhráli jsme zaslouženě

Rozhovor s hlavním trenérem žen

Sdílet

Sparťanky vyhrály nad slávistkami 1:0 a vrátily se na první místo v tabulce (reportáž). Po zápase duel na tiskové konferenci okomentoval hlavní trenér žen ACS Martin Masaryk.
Trenére, jak byste zhodnotil zápas? 
Byli jsme připravení na to, že to bude těžký zápas. Chtěli jsme více držet míč na kopačkách, což se v prvním poločase nedařilo podle představ. Začátek byl opatrný, hrálo se mezi pokutovými územími. Do druhého poločasu jsme pak dobře vstoupili. Konec už byl ubojovaný. Tři body jsme myslím získali zaslouženě.  
Derby rozhodla Lauren Chang. Co byste řekl na její adresu a na gólovou akci? 
Lauren má zajímavou povahu, váží si, že je ve Spartě. Denně se Lauren bavíme, ukazujeme jí historii klubu. Teď se svým výkonem odvděčila. Od zahraničních hráček chceme, aby byly přínosem, byly v základní sestavě. 
Před zápasem jsme děvčata nabádali, že je třeba jít za každým míčem. Lucie Martínková to nevypustila a dohrála situaci sprintem, Lauren pak byla na správném místě a dala gól, zasloužený gól. 
Utkání doprovázely nebývalé PR a marketingové aktivity. Jak jste to vnímal? 
Promo k zápasu bylo úžasné a jsem za to rád. Hráčky se do promo aktivit těšily, přijaly to jako fakt a neovlivňovalo nás to.  
Co jste říkal na atmosféru duelu? Přišla rekordní ligová návštěva 5 734 diváků. 
Už když přijdete na tento stadion, sálá na vás ta atmosféra, ta emoce se do vás dostane. Je to jen dobře, že se hraje na takto velkých stadionech. Jsme rádi za každého jednoho fanouška, co přijde na ženský fotbal. Diváci odměnili každou pěknou akci potleskem. Řekl bych, že fanoušci dnes byli 12. hráč. Možná nás i dotlačili k tomu gólu, když to byl na první pohled téměř ztracený míč. Je výhodou, že jsme na Letné již tuto sezonu hráli s AS Řím Ligu mistryň. Dnes nás to tak tolik nesvazovalo a stres na hráčky tolik nepůsobil.  
Dnes Sparta a lidé kolem odvedli výbornou práci. Chtěli bychom hrát na takových stadionech každý týden. Věříme, že se časem budou podmínky zlepšovat tak, aby takových zápasů bylo více. Teď na příští utkání bude možná koncentrace náročnější, když už nebudeme hrát na velkém stadionu, ale musíme to zvládnout.  
Nyní je na řadě nadstavbová část a v ní další dvě derby... 
Stále musíme být obezřetní, body potřebujeme získávat a ne ztrácet. Víme, že minulý týden to byl špatný výkon (Sparta jen remizovala na Slovácku - pozn. red.). Nadstavba bude ještě velmi těžká, hraje se o 18 bodů. Liga se zkvalitňuje a ztratit body jde s více týmy, ani vyhraná derby nám nemusí zajistit titul.  

Další novinky