Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

ReportážeMuži B

Naše cesta končí ve čtvrtfinále

Porážka s Fulhamem znamená konec v PLIC

Sdílet

Tři výhry, jedna remíza a jedna prohra. To je letošní bilance Sparty na Premier League International Cupu. Po přesvědčivém průchodu základní skupinou vystavil stopku dalšímu postupu Fulham, který ukončil naší cestu turnajem ve čtvrtfinále.

SESTŘIH | Fulham vs. Sparta B

Soutěžní jaro béčka začalo přesvědčivou výhrou v derby rezerv na Letné. V dalším kole přišla porážka ve Vlašimi a před dalším ligovým kolem proti Chrudimi bylo ještě na programu čtvrtfinále Premier League International Cupu v Londýně proti Fulham FC do 21 let.
Zápas se hrál v tréninkovém centru Motspur Park v londýnské čtvrti New Malden. Trenér Janoušek poslal do zápasu od úvodních minut záložníka Nelsona Okekeho, který se v základu objevil po více než roce a půl. Ten vyplňoval střed pole společně s Filipem Gedeonem.
Sparťané nevstoupili do zápasu dobře a během prvních minut si Fulham vytvořil dvě identické šance, které zakončoval útočník Ablade, ale v obou případech jej dobře vychytal svými výběhy brankář Nalezinek. Na druhé straně jsme zahrozili ve 23. minutě poprvé my, když Gedeon vyslal průnikovku středem hřiště na Daňka, jenž míč potáhl nějakých 30 metrů směrem k bráně, následně předložil Schánělcovi ale jeho pokus na zadní tyč dokázal brankář Wickens vystihnout a chytit.
29. minuta přinesla první branku zápasu. Dlouhý balon za obranu letěl přímo do náběhu Hiltonovi, který si jej navedl do vápna a prostřelil Nalezinka. Ve 34. minutě padl druhý gól zápasu. Vlivem špatné rozehrávky na středu hřiště získal míč soupeř, rychle jej přenesl na pravé křídlo odkud mířil střílený centr přesně do náběhu Harrise, který ve skluzu posunul míč do sítě. Dvougólový rozdíl mohl korigovat krátce poté Karabec, který prošel s míčem na noze až do vápna, ale jeho zakončení pravačkou dokázal brankář vyrazit. O dvě minuty později jsme už dokázali skórovat. Po faulu domácích jsme zahrávali přímák tesně za hranicí vápna. Míč si postavil Vydra, bombou poslal balon kolem zdi na stranu gólmana, který byl bez šance.
Do druhé půle se obměnil střed pole. Gedeona s Okekem střídali Jonáš a Lehocký. Bohužel, i vstup do druhé půle nebyl z naší strany ideální a soupeř nás trestal. V 52. minutě přišla ztráta na půli hřiště, rychlý přenos křížem za obranu a bezchybné zakončení Godoa. O dvě minuty později, opět po chybné rozehrávce, přidal Godo i čtvrtou branku po tečované střele zpoza vápna.
Domácí si další 15 minut dokázali hlídat svůj náskok a naše hráče nepouštěli rozvíjení útočných akcí. V 70. minutě letěl přetažený centr na zadní tyč na dobíhajícího Horáka, který vracel z voleje před branku, kde dobíhal Vydra a z blízkosti prostřelil brankáře - 4:2. Fulham znervózněl. Do poslední čtvrthodiny zápasu poslali trenéři na hřiště dvojici útočníků Mokrovics, Rus, kteří svým pohybem dostávali domácí obránce pod tlak. Na poslední minuty podpořil útok také stoper Vydra, který mohl završit hattrick, ale jeho placírku z úhlu dokázal brankář vyrazit na roh. Šanci měl také Horák, jehož volej z hranice vápna šel nad břevno a střídající Rus měl jen za posledních 5 minut tři dobré příležitosti, ale ani jedna se nedostala do sítě.
Fulham zvítězil a postoupil do semifinále. Pro Letenské končí cesta turnajem ve čtvrtfinále, nicméně odcházíme s hlavou vztyčenou. Naše výkony v turnaji udělaly dojem a pro mladé hráče to jsou velmi cenné zkušenosti. Nyní se už plně soustředíme na ligu, kde nás v neděli od 10:30 čeká na Žižkově zápas s Chrudimí.
Fulham FC U21 – AC Sparta Praha B 4:2 (2:1)
Góly: 29. Hilton, 34. Harris, 52. a 53. Godo – 40. a 71. Vydra
Sestava Sparty:
Nalezinek – Vydra, Kaštánek, Večerka – Hodouš, Okeke (46. Jonáš), Gedeon (46. Lehocký), Horák – Daněk, Schánělec (75. Mokrovics), Karabec (75. Rus).
Zahajovací sestava Fulhamu:
Wickens – Tanton, Williams, Robinson, Araujo – Hilton, Okkas, Dibley-Dias, Godo – Harris, Ablade.

Další novinky