Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

ReportážeMuži B

Přestřelka s Prostějovem

Béčko remizovalo s Hanáky 3:3

Sdílet

K utkání vloženého třetího kola čekala sparťanské béčko cesta na Hanou. Úvod zápasu s Prostějovem se Spartě vydařil, během prvních dvanácti minut se trefili Kaštánek se Schánělcem, do konce poločasu však stihl snížit Malec. Ve druhém poločase diváci přihlíželi divokému závěru, po posledním hvizdu svítilo na ukazateli skóre 3:3.
Soutěžní premiéru v rudém dresu si proti Prostějovu odbyly dvě letní posily. Trenér Petr Janoušek poslal na hřiště od úvodních minut brankáře Jakuba Surovčíka a obránce Jamese Gomeze. Kromě těchto dvou hráčů mohl Janoušek počítat také s dalšími posilami z A-týmu v podobě Jakuba Peška a Matěje Ryneše. Dospělý fotbal si zároveň poprvé vyzkoušel osmnáctiletý záložník Roman Horák.
Sparťané tentokrát na nic nečekali a už po čtyřech minutách hry se postarali o první branku! Kaštánek získal na středu hřiště balon, který se pak po ose Rus – Schánělec – Horák dostal na pravou stranu k Váňovi. Míč po centru skončil u zakladatele celé kombinace a nikým nehlídaný kapitán béčka z první otevřel skóre zápasu!
Rezerva se nadále držela u balonu a z postupného tlaku vyústil druhý gól! Ve 12. minutě se Schánělec probojoval ke střeleckému pokusu, který Vejmola vyrazil. Míč se ale odrazil k Rusovi, ten ho hlavou pohotově vrátil zpět před bránu a Schánělec míč hrudí doklepl do brány! Ve 20. minutě Pešek zkusil štěstí ranou zpoza vápna, jeho pokus šel však nad.
Poté už poprvé zahrozili domácí. Nejprve se Habusta ve vápně marně natahoval po balonu, záhy střílel z úhlu Bartolomeu, ale jen do boční sítě. Ve 24. minutě pak protáhl sparťanského brankáře Cienciala ránou z levé strany. O šest minut později utekl po pravé straně Bartolomeu, pro jeho přihrávku do středu hřiště se ale skvěle vrátil Horák, který odkopl míč do bezpečí. Centry Koudelky a Bartoše si pak Surovčík pohlídal.
Ve 39. minutě se už domácí mohli radovat. Malec vyhrál hlavičku ve středu hřiště a míč se po následné kombinaci ocitl na noze Bartolomeua. Od něj přišel z pravé strany centr, na který se Malec stihl přesunout do vápna a hlavou překonal Surovčíka. To bylo z prvního poločasu prakticky vše a týmy se tak do kabin rozešly za stavu 1:2.
Druhé dějství otevřel standardní situací Prostějov. Po faulu Gomeze centroval Koudelka na bližší tyč, míč byl však tečován jen do boční sítě. Poté se balon odrazil do běhu Koudelkovi, který osamocený střílel na hranici šestnáctky, jeho přízemní rána šla těsně vedla pravé tyče sparťanské branky.
Domácí ale setrvávali na míči a v 64. minutě se rval za zakončením Malec, Surovčík mu balon na poslední chvíli sebral. O pět minut později si domácí útočník naběhl na křížnou přihrávku, sparťanská defenziva stihla balon včas odkopnout a Malec tak pouze nedovoleně srazil Surovčíka. Následně se ve středu hřiště šikovně uvolnil Cissé a přihrál Váňovi, který hledal na zadní tyči Mokrovicse, toho však ve vápně zradil první dotek.
Poté už přišla na řadu divoká závěrečná desetiminutovka. Po dvou přetažených centrech od rohového praporku byl míč vrácen z větší vzdálenosti zpátky do vápna. Mokrovics si balon perfektně zpracoval, navedl na levačku a následně obstřelil několik obránců a brankáře Vejmolu! Bohužel hned o minutu později ukázal důraz v pokutovém území Sparty Malec a svou druhou přesnou hlavičkou rychle snížil na rozdíl jedné branky.
V 87. minutě se pak Prostějovu podařilo srovnat. Gabriš si naběhl na centrovaný míč a stihl ho zasáhnout těsně před Surovčíkem. Na druhé straně Kaštánek posunul po Hodoušově nabídce balon hlavou na Schánělce, Vejmola ale vytáhnul dobrý zákrok. Nastavení už se obešlo bez vážnějších příležitostí a utkání tak skončilo remízou 3:3. V neděli 6. srpna přivítá béčko na Žižkově Chrudim, výkon je naplánován na 10:30.
1 / 156
Vyjádření trenéra Petra Janouška:
Vstup do zápasu se nám vydařil, konečně jsme i  skórovali. Myslím  si, že  během prvního poločasu za  stavu 2:0 jsme měli soupeře dohrát, místo  toho jsme lacině inkasovali. Ve  druhém poločase jsme si zase vypracovali nějaké slibné situace, bohužel jsme ustoupili do pozadí, soupeř byl daleko agresivnější a důraznější. Povedlo se nám sice navýšit Mokrovicsovou skoro vítěznou brankou, ale pak přišla ztráta koncentrace, byli jsme nepozorní a  jediného hlavičkového střelce jsme nedokázali uhlídat. Předcházel tomu však řetězec drobných chyb, které  vyústili také ve  vyrovnávací branku.
Roman Horák mě přesvědčil svými výkony. Vrací se na svou úroveň před zraněním a jsem za to rád, na  zápasech Cee  Cupu se ukázal ve  velmi dobrém světle. Je  to pracovitý a soubojový hráč, má dobrou orientaci v  prostoru a my jsme trochu v  handicapu ve  středu zálohy. Myslím  si, že  zápas zvládl velice dobře.“
1. SK Prostějov – AC Sparta Praha B 3:3 (1:2)
Branky : 39. Malec, 82. Malec, 88. Gabriš – 3. Kaštánek, 12. Schánělec, 81. Mokrovics. ŽK: 90+1. Koudelka – 47. Gomez. Rozhodčí: M. Kvítek – J. Kříž, L. Matoušek. Návštěva:  720.
Sestava Prostějova: Vejmola – Elbel, Spáčil (87. Bolf), Schaffartzik, Bartoš (62. Moučka) – Habusta (62. Macháček), Slaměna (84. Gabriš) – Cienciala (46. Jaroň), Koudelka, Bartolomeu – Malec.
Sestava Sparty: Surovčík – Gomez (65. Kukučka), Ševínský, Vydra – Ryneš (65. Hodouš), Kaštánek, Horák (83. Tošnar), Váňa – Pešek (65. Mokrovics), Rus (59. Cissé), Schánělec.

Další novinky