Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
Novinky

Sparťané v národních týmech

Kdo ze Sparty odjel na sraz reprezentace?

Sdílet

Celkem jedenáct sparťanů bylo nominováno do reprezentačních výběrů svých zemí. Ne všichni ale nakonec budou moci zasáhnout přímo do zápasů.
Hned pětice sparťanů byla nominovaná do české reprezentace do jednadvaceti let. Michal Sáček se ale musel trenéru Lavičkovi ze zdravotních důvodů omluvit. Do kvalifikačních zápasů o mistrovství Evropy 2019 proti San Marinu a Řecku tak mohou zasáhnout Matěj Pulkrab, Jiří Kulhánek, Tomáš Wiesner a Vojtěch Vorel, který momentálně hostuje ve slovenské Senici.
Nicolae Stanciu, Alexandru Chipciu a Florin Nita odjeli reprezentovat Rumunsko. V Lize Národů na ně čekají duely v Litvě a doma se Srbskem.
Guélor Kanga může přidat svůj sedmnáctý start za národní tým Gabonu. Ten bude v sobotu v rámci kvalifikace na Africký pohár hostit Burundi.
Na sraz národního týmu Bosny a Hercegoviny odcestoval Eldar Ćivić. Trenér Robert Prosinećki ho povolal i přesto, že v posledních týdnech byl levý obránce lehce zraněný a trénoval individuálně. V Bosně ho proto ještě čeká vyšetření, které rozhodne o tom, zda si bude moci zahrát v utkáních proti Severnímu Irsku a Rakousku.
Do národního týmu byl povolaný i Costa, který se ale trenérovi zimbabwské reprezentace omluvil kvůli zranění. Na slovenský sraz minimálně prozatím neodcestoval Lukáš Štetina, kterého trenér Kozák vybral mezi náhradníky.

Další novinky