Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

ReportážeMuži B

Sparťanský gólostroj

Rezerva porazila Sokolov 10:0

Sdílet

Kolotoč. Přesně jako na pouťové atrakci si museli chvílemi připadat na Strahově hráči Sokolova, kteří vyzvali ve 4. kole ČFL béčko Sparty. Sparťané doplněni několika hráči z A-týmu jednoznačně přehráli hosty a nasázeli mu ve třetí nejvyšší soutěži úctyhodných deset branek a Sparta porazila Sokolov 10:0.
Oproti minulému utkání v Benešově doznala sestava rezervy Sparty množství změn. Ne vinou zranění, ale béčko doplnili hráči z A-týmu. Jmenovitě rudý dres oblékli proti Sokolovu Plavšić, Fortelný, Polidar a bulharský střelec Minčev.
Paradoxně to byl nováček třetí ligy Sokolov, který jako první ohrozil branku soupeře. Centr z pravé strany však Čtvrtečka schoval do rukavic. Sparta odpověděla rohem Plavšiće. Hlavička Gabriela skončila jen těsně vedle tyče.
V sedmé minutě rozehrál Červak skvělý křižný pas na Plavšiće, který první dotykem míč zpracoval a druhým šajtlí nacentroval na přední tyč, kam si seběhl Polidar a uklidil míč do šibenice – 1:0.
Druhý zásah letenských na sebe nenechal dlouho čekat. Na světelné tabuli svítila desátá minuta, když Wiesnerův centr zakončoval Minčev patičkou v letu za hlavou. Chyběly pouhé centimetry, aby z toho byl gól. Míč se však od tyče odrazil k Polidarovi, který měl již snadnou práci – 2:0.
S velkou chutí hrál na pravém křídle Wiesner, který byl v prvním poločase velmi blízko vstřelení branky. Nejprve ve 12. minutě prosvištěl jeho přímý kop těsně nad. Následně byl přistižen v těsném ofsajdu a do třetice skončil jeho pokus jen těsně vedle pravé tyče gólmana Dvořáka.
Ve 24. minutě byl rozdíl již tříbrankový. Wiesner prostrčil po pravém lajně unikajícímu Patrákovi, který přihávkou skrze šestnáctku našel připravenou nohu Turyny, který nemohl minout – 3:0.
Finální podobu poločasovému výsledku dal ve 36. minutě opět Turyna, když zužitkoval přihrávku od Minčeva – 4:0.
Trenér Horňák neměl o přestávce žádný důvod pro střídání, a tak se i na začátku druhé půle představila fanouškům totožná jedenáctka v rudých dresech.
Legendární pátá zazněla sparťanům na Strahově v 50. minutě, kdy nacvičenou rozehru rohového kopu zakončil Fortelný, který se z první opřel do centru Plavšiće a s přispěním teče jednoho z obránců zapadl míč do šibenice – 5:0.
Sparťanská mašina pod vedením kapitána Piška stále neměla dost a ani slitování. V 54. minutě našel milimetrovým centrem za obranu Patrák Minčeva a bulharský mladík si s míčem poradil náramně – propálil Dvořáka – 6:0.
Po hodině hry se Patrák hrající s číslem deset tentokrát pasoval do role zakončujícího. Po přiťuknutí Gabriela elegantně obešel dva obránce a tváří v tvář vyzrál na Dvořáka v brance Sokolova – 7:0.
V šedesáté páté minutě přešli sparťané po pravém křídle do rychlého brejku. Wiesner na hranici šestnáctky posunul na Minčeva, který ještě v pádu posunul na Fortelného. Forty si pohrál se zbylými obránci, brankáře nechal projet po strahovském pažitu a zakončil k tyči – 8:0.
Ani tentokrát to pro defenzivu Sokolova nebyla poslední pohroma. Dvacet minut před závěrečným hvizdem byl ve vápně zatažen Gabriel a sudí Vokoun jasně zapískal. Penalta a bez debat. Míč si vzal Turyna a přesnou střelou k tyči zkompletoval hattrick – 9:0.
Gólový účet sparťanského béčko se nakonec zastavil na čísle deset, a to v 76. minutě, kdy si Plavšić připsal asistenci na gól střídajícího Novotného hlavou – 10:0.
Sparta porazila, ve třetí lize málokdy viděným rozdílem, Baník Sokolov 10:0. V 5. kole ČFL čeká na svěřence trenéra Horňáka cesta do Karlových Varů, kde vyzve místní sešívané v neděli 20. září od 10:30.
1 / 111
AC Sparta Praha B – FK Baník Sokolov 1945 10:0 (4:0)
Branky: 7. a 10. Polidar, 24., 36. a 70. (pen.) Turyna, 50. a 65. Fortelný, 54. Minčev, 61. Patrák, 76. Novotný. ŽK: Fišer. Rozhodčí: Vokoun – Vyhnanovský, Dohnal, Ulrich. Počet diváků: 240 diváků.
Sparta B: Čtvrtečka – Gabriel (81. Jonáš), Piško (81. Gelašvili), Červak, Plavšić, Fortelný, Wiesner (76. Ryneš), Polidar, Turyna (76. Dudl), Patrák (64. Novotný), Minčev.
Sokolov: Dvořák – Horvát, Hajdo, Krlička (46. Hackl), Čermuš (46. Holík), Kursa, Stockner (69. Dotzauer), Kovář (54. Fišer), Procházka, Martinec (69. Veselý), Šulc.

Další novinky