Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyMuži B

Vojtěch Hranoš přichází do Sparty

Sedmnáctiletý útočník se bude rozvíjet ve sparťanské rezervě

Sdílet

Opavský odchovanec Vojtěch Hranoš míří do Sparty. Talentovaný sedmnáctiletý útočník, který pravidelně dostává pozvánky do mládežnických reprezentací, se bude rozvíjet ve sparťanské rezervě. S ohledem na věk může nastupovat i za U19.
„Přestup do Sparty pro mě znamená velkou výzvu. Jsem rád, že jsem tuhle šanci mohl dostat a doufám, že ji využiju. Chci se prosadit ve sparťanském béčku, dát nějaké góly a postupně se prokousávat do áčka,“ řekl Vojtěch Hranoš po přestupu do Sparty, která sedmnáctiletému útočníkovi nabídne servis a prostor k tomu, aby nadále rozvíjel svůj talent.
Talentovaný forvard se k A-týmu SFC Opava připojil už ve 14 letech. „Dalo mi to brzy zkušenosti s mužským fotbalem. Poznal jsem, jak je všechno rychlejší. Pak to pro mě bylo jednodušší nastupovat do zápasů, protože jsem věděl, co to obnáší. Určitě byl pak pro mě přechod jednodušší,“ dodává Hranoš, kterého si do prvního týmu vytáhl během svého působení v Opavě trenér s bohatou sparťanskou minulostí Radoslav Kováč. „Musím říct, že to je skvělý trenér. Měl okolo sebe také výborný realizák. Určitě mě zakomponoval do týmu dobře a moc mi pomohl.“ Hranoš poprvé nastoupil za áčko Opavy už v šestnácti letech. V uplynulém ročníku odehrál ve druhé nejvyšší soutěži celkem devět duelů, mimo jiné i proti B-týmu Sparty.
Hranoš už má za sebou bohaté zkušenosti z mládežnických reprezentací. Před dvěma lety se například za národní tým do 16 let dvakrát trefil proti Německu při výhře 3:2. Na podzim minulého roku pak za repre do 17 let dal v kvalifikaci na EURO do 17 let hattrick Maltě a trefil se proti Skotsku i Slovensku. Nejčerstvější reprezentační zkušenosti má z června tohoto roku. Za tým do 18 let se trefil rovněž proti Slovensku.
Vojto, ať se Ti ve Spartě daří!

Další novinky