Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži B

Nové smlouvy pro Sejka, Suchomela a Jonáše

Hráči B-týmu prodloužili kontrakty ve Spartě

Sdílet

Pár týdnu před Vánocemi dostali Martin Suchomel, Václav Sejk a Tomáš Jonáš ten nejlepší dárek! Trojice hráčů B-týmu podepsala v nedávném období nové víceleté smlouvy ve Spartě.
Tomáš Jonáš jako jediný z týmu odehrál na podzim všech 15 zápasů ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE a s 1336 minutami vévodí také této statistice. Zápas v Prostějově byl kvůli sněhovým podmínkám odložen, do něj by ale kvůli čtyřem žlutým kartám nemohl zasáhnout. Na podzim poprvé nastoupil za A-tým v soutěžním zápase, když odehrál 11 minut v MOL Cupu proti Líšni. Jonáš přidal také pět utkání za reprezentaci do 20 let.
Také obránce Martin Suchomel patří v této sezoně ke skupině nejvytíženějších hráčů béčka. Za rezervu odehrál ve druhé nejvyšší soutěži jedenáct zápasů, jednou (proti Dukle) se prosadil střelecky. Na svém kontě má 970 minut. Suchomel navíc nastoupil ke čtyřem utkáním za reprezentaci do 20 let. V národním týmu si připsal skalp Itálie.
Útočník Václav Sejk je se čtyřmi góly spolu s Kozákem nejlepším střelcem rezervy. Sejk nastoupil do 14 zápasů, ten jediný vynechal kvůli karetnímu trestu. V týmové statistice je s 1 196 minutami druhý. Také Sejk na si připsal soutěžní debut za áčko v pohárovém duelu s Líšní. Navíc stihl zápas za sparťanskou devatenáctku v UEFA Youth League. Devatenáctiletý forvard je v kádru národního týmu do 21 let. Za repezentaci nastoupil šestkrát. Gólem pomohl k výhře nad Kosovem.
Kluci, ať se vám ve Spartě i nadále daří!
1 / 6

Další novinky